Headerafbeelding
Een vrijwilliger van de Unie van Vrijwilligers wijst de weg
Afdeling

Medische Psychologie

Het specialisme Medische Psychologie richt zich op kinderen, volwassenen en ouderen met psychische klachten die samenhangen met lichamelijke problemen.

Ziekte, medisch onderzoek en behandeling kunnen een zware belasting betekenen voor u als patiënt, maar ook voor uw omgeving. Het kan moeilijk zijn om met het ziek zijn, de lichamelijke beperkingen en praktische en emotionele gevolgen, om te gaan. Bij kinderen kunnen klachten en/of ziekte de normale ontwikkeling verstoren. Daarnaast kunt u naar de Medische Psychologie worden verwezen wanneer er sprake is van cognitieve klachten, zoals geheugen- of concentratieproblemen.

Er bestaan binnen de Medische Psychologie 4 deelgebieden: Volwassenenpsychologie, Kinder- en Jeugdpsychologie, Ouderenpsychologie en Neuropsychologie. 

Lees meer

Wie kunnen bij ons terecht?

Kinderen, volwassenen en ouderen kunnen door een medisch specialist in ons ziekenhuis worden verwezen naar de afdeling Medische Psychologie. Wij zien onder andere patiënten met:

Op de afdeling Medische Psychologie bepalen we hoe we u het beste kunnen helpen. In sommige gevallen wordt (neuro)psychologisch onderzoek gedaan om nader in kaart te brengen wat er speelt en wat nodig is. In andere gevallen wordt een psychologische behandeling voorgesteld.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Naar het ziekenhuis in Coronatijd

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in Coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Wat kunt u verwachten van uw afspraak bij de medisch psycholoog?

Tijdens het eerste gesprek bespreekt de psycholoog uw klachten met u. Ook komen ter sprake: uw huidige situatie, uw levensloop en uw verwachtingen van de verwijzing.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Noor Assman-Schuilwerve
Drs. E. Assmann-Schuilwerve
Klinisch psycholoog, Psychotherapeut
Profielfoto zorgverlener Floor van Bergen
Drs. F.S. van Bergen
Gezondheidszorgpsycholoog
Profielfoto van Marieke Breuls
Drs. M.E.H. Breuls
Gezondheidszorgpsycholoog
Bekijk ons team

Meer informatie

Code PSY-302
Laatste revisie: 15 april 2020 - 17:50

Medische Psychologie