Headerafbeelding
Een vrijwilliger van de Unie van Vrijwilligers wijst de weg
Afdeling

Medische Psychologie

Het specialisme Medische Psychologie richt zich op kinderen, volwassenen en ouderen met psychische klachten die samenhangen met lichamelijke problemen.

Ziekte, medisch onderzoek en behandeling kunnen een zware belasting betekenen voor u als patiënt, maar ook voor uw omgeving. Het kan moeilijk zijn om met het ziek zijn, de lichamelijke beperkingen en praktische en emotionele gevolgen, om te gaan. Bij kinderen kunnen klachten en/of ziekte de normale ontwikkeling verstoren. Daarnaast kunt u naar de gezondheidszorgpsycholoog worden verwezen wanneer er sprake is van cognitieve klachten, zoals geheugen- of concentratieproblemen.

Lees meer

Kinderen, volwassenen en ouderen kunnen door een medisch specialist in ons ziekenhuis worden verwezen naar de afdeling Medische Psychologie. Op de afdeling Medische Psychologie wordt vervolgens bepaald wat wenselijk is. In sommige gevallen wordt (neuro)psychologisch onderzoek gedaan om nader in kaart te brengen wat er speelt en wat nodig is. In andere gevallen wordt een psychologische behandeling voorgesteld.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

2
aandoeningen
Bekijk aandoeningen
1
onderzoek
Bekijk onderzoeken
2
behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Margreet van den Berg
Drs. M.G.M. van den Berg
GZ psycholoog
Profielfoto zorgverlener Floor van Bergen
Drs. F.S. van Bergen
GZ psycholoog
Profielfoto zorgverlener Judith Engelen
Drs. J. Engelen
GZ psycholoog
Bekijk ons team

Meer informatie

Laatste revisie: 15 januari 2019 - 11:51