Privacyverklaring

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil uw privacy in alle opzichten zo goed mogelijk waarborgen. Of het nu gaat om het vastleggen van uw patiëntgegevens, uw surfgedrag of de website of het gebruik van de apps. Hieronder vindt u overzichtelijk alle privacyverklaringen die er vanuit het JBZ zijn. Maak hieronder een keuze welke privacyverklaring u wilt lezen en/of voor u van toepassing is.

Privacyverklaring voor gegevens van patiënten

Van alle patiënten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) worden persoonsgegevens, zoals naam en gegevens over gezondheid, vastgelegd om de zorg goed te kunnen verlenen. Wij vinden de privacy van patiënten belangrijk. In deze privacyverklaring vertellen wij u dan ook meer over de gegevens die wij vastleggen van patiënten en hoe we die gebruiken.

De Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis is ervoor verantwoordelijk dat de gegevens van patiënten worden verwerkt in overeenstemming met de wet. Heeft u vragen hierover? Dan kunt u de Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis bereiken via e-mail: privacy@jbz.nl.

Verzamelen van persoonsgegevens

Het JBZ mag gegevens over uw gezondheid vastleggen op grond van de wet. Zorgverleners zijn namelijk verplicht om een dossier over uw gezondheid en uw behandeling bij te houden.

Soms verzamelen wij gegevens op een andere grond, bijvoorbeeld omdat de patiënt hiervoor toestemming heeft gegeven, als er een medische noodzaak is en de patiënt niet in staat is toestemming te geven of als er andere belangen (zwaarwegend algemeen belang of het belang van de volksgezondheid) zijn om de gegevens vast te leggen.

Doelen uitwisseling persoonsgegevens

De gegevens van patiënten kunnen voor verschillende doelen worden gebruikt. Daarbij kan het nodig zijn dat de gegevens worden uitgewisseld met andere organisaties. Dit gebeurt dan volgens de regels die de wet hier aan stelt.

De gegevens van patiënten (kunnen) worden gebruikt voor de volgende doelen:

  1. Goede zorg

    Voor een goede zorgverlening moet het ziekenhuis aan veel verplichtingen voldoen. Het ziekenhuis is bijvoorbeeld verplicht om een dossier aan te leggen over uw behandeling, om andere zorgverleners over uw toestand te informeren (bijvoorbeeld bij verwijzing of na ontslag) en om bepaalde besmettelijke ziekten door te geven.

  2. Kwaliteit van zorg

    Het JBZ is wettelijk verplicht om de kwaliteit van zorg te controleren. Dit gebeurt onder meer door patiëntengegevens te verzamelen in (vaak landelijke) kwaliteitsregistraties.

  3. Wetenschappelijk onderzoek en onderwijs

    Het JBZ is een topklinisch ziekenhuis. Dit betekent dat binnen het JBZ wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd om de kennis over ziekte en gezondheid te vergroten en behandelingen te kunnen verbeteren. Wilt u niet dat uw gegevens voor wetenschappelijk onderzoek worden gebruikt, dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Voor meer informatie bekijk de folder 'Gebruik van uw medische gegevens en resterend lichaamsmateriaal'. Ook worden in het JBZ artsen en verpleegkundigen opgeleid en wordt er onderwijs gegeven waarbij (geanonimiseerde) patiëntengegevens kunnen worden gebruikt.

  4. Bedrijfsvoering & managementinformatie

    Het JBZ moet de aan u verleende zorg declareren bij de zorgverzekeraar. Daarvoor heeft JBZ bijvoorbeeld de naam van uw zorgverzekeraar nodig. Het JBZ kan uw gegevens ook gebruiken om de bedrijfsvoering te verbeteren (bijvoorbeeld kijken hoeveel patiënten er bellen voor een afspraak, zodat de planning kan worden verbeterd).

In gevallen waarin wij dat verplicht zijn, zullen wij uw toestemming vragen voor het gebruik van uw gegevens. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van anonieme gegevens. Dat wil zeggen dat de gegevens niet naar u herleidbaar zijn (bijvoorbeeld aantal patiënten met ziekte X). Als dit niet mogelijk is, worden gepseudonomiseerde persoonsgegevens gebruikt. Dat wil zeggen dat de persoonsgegevens alleen met aanvullende gegevens naar u kunnen worden herleid (bijvoorbeeld versleutelde gegevens).

Uw rechten

U heeft een aantal rechten over uw persoonsgegevens.

  • Inzage

    U kunt het JBZ vragen om uw gegevens in uw dossier in te zien en/of om een kopie van uw gegevens te krijgen.

    U kunt uw gegevens direct inzien via MijnJBZ.

  • Correctie

    Als persoonsgegevens die het JBZ van u verwerkt als patiënt niet correct zijn, kunt u het JBZ vragen om deze te corrigeren. Het gaat om het wijzigen van feitelijke gegevens. Bijvoorbeeld als u vanwege verhuizing een nieuw adres moet doorgeven. Een diagnose kan bijvoorbeeld niet op uw verzoek worden gewijzigd omdat dit geen feitelijke gegevens zijn. Wel mag u altijd uw eigen zienswijze in de vorm van een verklaring toevoegen aan het dossier.

  • Vernietigen

    U mag vragen om het vernietigen van uw dossier. Het JBZ zal dit verzoek zorgvuldig beoordelen volgens de wettelijke eisen.

  • Gegevensoverdracht

    Als de persoonsgegevens die u op basis van uw toestemming of een overeenkomst aan het JBZ heeft verstrekt, door het JBZ digitaal worden verwerkt, kunt u het JBZ verzoeken om deze persoonsgegevens in digitale vorm aan u beschikbaar te stellen.

  • Bezwaar

    In bepaalde gevallen heeft u het recht om tegen de verwerking van persoonsgegevens bezwaar te maken. Als uw (privacy)recht zwaarder weegt dan andere relevante belangen, zal het JBZ aan uw verzoek voldoen.

  • Beperking

    Als u de juistheid van de verwerking van uw persoonsgegevens betwist of daartegen bezwaar heeft gemaakt, kunt u het JBZ verzoeken om gedurende de periode van betwisting of bezwaar niets met de gegevens te doen dan deze alleen op te slaan.

    Wilt u meer weten over uw rechten en hoe u hiervan gebruik kunt maken? Bekijk hiervoor de pagina 'rechten en regels’.

Bewaartermijn

Met het oog op goede zorgverlening vernietigt het JBZ momenteel medisch dossiers in principe niet.

Beveiliging en vertrouwelijkheid

Het JBZ beschermt uw gegevens zo goed mogelijk. Ook neemt het JBZ maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, onbevoegde toegang of onrechtmatige verwerking. Wij zullen de toegang tot uw persoonsgegevens beperken tot degenen die namens het JBZ betrokken zijn bij uw zorgverlening en die om andere redenen daartoe zijn gerechtigd.

Alle medewerkers van het JBZ hebben een geheimhoudingsplicht. Dat wil zeggen dat medewerkers alleen met collega's praten over uw behandeling als die collega ook betrokken is bij de behandeling. Andere personen die toegang hebben tot de persoonsgegevens (bijvoorbeeld inhuurkrachten of externe ICT-ondersteuning) zijn op grond van een contract of een geheimhoudingsverklaring verplicht om uw persoonsgegevens geheim te houden.

Contact

De medewerkers van het JBZ zetten zich in om u zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Toch kan het gebeuren dat u een negatieve ervaring heeft of dat de behandeling of organisatie niet voldoet aan uw verwachtingen op het gebied van uw privacybescherming. U kunt hierover een klacht indienen bij de klachtenfunctionaris van het ziekenhuis. Op de pagina 'Als de zorg anders loopt dan verwacht' vindt u meer informatie over hoe u een klacht kunt indienen.

Wanneer u vragen of opmerkingen heeft over de bescherming van uw privacy, kunt u contact opnemen met de functionaris gegevensbescherming. Dit is de contactpersoon van het JBZ voor de bescherming van uw privacy. Deze is bereikbaar via e-mail: fg@jbz.nl.

Het is ook mogelijk om uw privacy klacht in te dienen bij de Nederlandse toezichthouder op het gebied van privacy, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Laatst bijgewerkt: 19 mei 2020

Privacyverklaring gebruikers website

Om u via deze website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (hierna te noemen JBZ) van dienst te kunnen zijn, is het soms nodig dat het JBZ persoonsgegevens van u verwerkt. Persoonsgegevens zijn gegevens die herleidbaar zijn naar u als persoon, bijvoorbeeld uw e-mailadres. Met ‘verwerken’ van persoonsgegevens worden alle handelingen bedoeld die met gegevens mogelijk zijn. Dit is bijvoorbeeld het registreren, inzien, opslaan, aanvullen en aan derden verstrekken van deze  persoonsgegevens.

In deze privacyverklaring vertellen wij u meer over de persoonsgegevens die wij vastleggen van bezoekers van deze website en hoe we deze gegevens gebruiken. Privacygegevens die wij van de patiënten verwerken kunt u bekijken via de volgende link: Privacyverklaring voor gegevens van patiënten.

Verantwoordelijke

De Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis is verwerkingsverantwoordelijk zoals staat beschreven in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). U kunt de verwerkingsverantwoordelijke bereiken via mail privacy@jbz.nl.

Verzamelen van persoonsgegevens

JBZ mag uw persoonsgegevens via deze website gebruiken indien u daarvoor toestemming geeft.

Doel verwerking persoonsgegevens bezoekers website

Persoonlijke gegevens die u via onze website invult, zoals uw naam of adres, gebruikt JBZ alleen voor het doel waarvoor u ze invult. Dat is bijvoorbeeld een inschrijving voor een bijeenkomst of aanmelding voor een nieuwsbrief. Uw gegevens gebruikt JBZ nooit voor andere doeleinden en worden nooit aan personen buiten JBZ ter beschikking gesteld, tenzij u hier toestemming voor geeft.

Cookies

De website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis maakt gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen. Deze cookies worden gebruikt om de websites beter te laten functioneren en informatie over het bezoek en gebruik van de websites te verkrijgen. Bekijk de cookieverklaring.

Uw rechten

U heeft de volgende rechten ten aanzien van uw persoonsgegeven die het JBZ van u verwerkt via deze website.

Let op: dit gaat dus alleen over gegevens die u zelf via de website heeft ingevuld.

  • Inzage

    U kunt het JBZ vragen om uw gegevens die bij het bezoek aan deze website zijn vastgelegd, in te zien en een kopie daarvan te verkrijgen.

  • Correctie

    Indien persoonsgegevens die JBZ van u verwerkt niet correct zijn, kunt u JBZ vragen om deze te corrigeren.

  • Vernietigen

    U mag vragen om het vernietigen van uw gegevens. Het JBZ zal dit verzoek zorgvuldig beoordelen conform de wettelijke eisen.

  • Gegevensoverdracht

    Indien u de persoonsgegevens die u op basis van uw toestemming of een overeenkomst aan JBZ heeft verstrekt en JBZ deze persoonsgegevens digitaal verwerkt, kunt u JBZ verzoeken om deze persoonsgegevens in digitale vorm aan u beschikbaar te stellen.

  • Bezwaar

    In bepaalde gevallen heeft u het recht om tegen de verwerking van persoonsgegevens bezwaar te maken. Indien uw (privacy)recht zwaarder weegt dan andere relevante belangen, zal JBZ aan uw verzoek voldoen.

  • Beperking

    Indien u de juistheid van de verwerking van uw persoonsgegevens betwist of daartegen bezwaar heeft gemaakt, kunt u het JBZ verzoeken om gedurende de periode van betwisting of bezwaar niets met de gegevens te doen dan deze alleen op te slaan.

Wilt u meer weten over uw rechten en hoe u hiervan gebruik kunt maken, stuur dan een e-mail naar privacy@jbz.nl.

Bewaartermijn

Uw gegevens bewaren we niet langer dan nodig is. JBZ houdt zich daarbij aan de eisen die de wetgeving stelt. Bij het bezoek aan deze website kunnen verschillende bewaartermijnen gelden, afhankelijk van het desbetreffende digitale formulier.

Beveiliging en vertrouwelijkheid

Het JBZ heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, onbevoegde toegang, of enige vorm van onrechtmatige verwerking. De toegang tot uw persoonsgegevens worden strikt beperkt tot degenen die namens JBZ betrokken zijn bij de dienstverlening of zorgverlening. Of aan degenen die binnen de kaders van de privacy- en gezondheidsregelgeving, daartoe zijn gerechtigd. Personen die toegang hebben tot de persoonsgegevens zijn op grond van een contract of een geheimhoudingsverklaring verplicht om uw persoonsgegevens geheim te houden.

Contact

De medewerkers van JBZ zetten zich in om u als patiënt zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Toch kan het gebeuren dat u een negatieve ervaring heeft of dat de behandeling of organisatie niet voldoet aan uw verwachtingen op het gebied van uw privacybescherming. Op de pagina ‘Als de zorg anders loopt dan verwacht’ van de JBZ website vindt u informatie over hoe u een klacht kunt indienen.

Het is ook mogelijk om uw privacyklacht in te dienen bij de Nederlandse toezichthouder op gegevensbescherming, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wanneer u vragen of opmerkingen heeft over de bescherming van uw privacy, kunt u contact opnemen met de functionaris gegevensbescherming (FG). Dit is de contactpersoon van JBZ voor de bescherming van uw privacy die bereikbaar is via fg@jbz.nl.

Laatst bijgewerkt: 19 mei 2020

Privacyverklaring gebruikers website apotheek chatfunctie

Om u via de chat van de apotheek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (hierna te noemen JBZ) van dienst te kunnen zijn, is het nodig dat  er persoonsgegevens van u verwerkt worden. Persoonsgegevens zijn gegevens die herleidbaar zijn naar u als persoon. Met ‘verwerken’ van persoonsgegevens worden alle handelingen bedoeld die met uw gegevens mogelijk zijn. Dit is bijvoorbeeld het registreren, inzien, opslaan, aanvullen en aan derden verstrekken van deze persoonsgegevens.

In deze privacyverklaring vertellen wij u meer over de persoonsgegevens die wij vastleggen van gebruikers van de chat en hoe we deze gegevens gebruiken.

Verantwoordelijke

De Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis is verwerkingsverantwoordelijk zoals staat beschreven in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). U kunt de verwerkingsverantwoordelijke bereiken via mail privacy@jbz.nl.

Verzamelen van persoonsgegevens

JBZ mag uw persoonsgegevens via de chat verwerken indien u daarvoor toestemming geeft. U kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

Gegevens deling met derden

Voor de chat wordt gebruik gemaakt van diensten bij derde partijen. Deze derde partij is de aanbieder van de chat.

Doel verwerking persoonsgegevens bezoekers website

Persoonlijke gegevens die u via de chat invult, zoals uw naam, geboortedatum, burgerservicenummer of patiëntnummer, gebruikt JBZ alleen voor het doel waarvoor u ze invult. Dat is ter verificatie van uw identiteit en voor het beantwoorden van een vraag  die u stelt via de chat. In de chat kunnen ook gezondheidsgegevens van u aan bod komen. Uw gegevens gebruikt JBZ nooit voor andere doeleinden en worden nooit aan personen buiten JBZ ter beschikking gesteld, tenzij u hier toestemming voor geeft.

Cookies

De chat van de apotheek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis maakt gebruik van een functionele cookie. Deze cookie wordt gebruikt om de chat beter te laten functioneren.

Uw rechten

U heeft de volgende rechten ten aanzien van uw persoonsgegevens die worden verwerkt via de chat.

  • Inzage

    U kunt het JBZ vragen om uw gegevens die bij het gebruik van de chat zijn vastgelegd, in te zien en een kopie daarvan te verkrijgen.

  • Correctie

    Indien persoonsgegevens die het JBZ van u in de chat verwerkt niet correct zijn, kunt u JBZ vragen om deze te corrigeren.

  • Vernietigen

    U mag vragen om het vernietigen van uw gegevens die in de chat zijn verwerkt. Het JBZ zal dit verzoek zorgvuldig beoordelen conform de wettelijke eisen.

  • Gegevensoverdracht

    Indien u de persoonsgegevens die u op basis van uw toestemming of een overeenkomst aan JBZ heeft verstrekt en JBZ deze persoonsgegevens digitaal verwerkt, kunt u JBZ verzoeken om deze persoonsgegevens in digitale vorm aan u beschikbaar te stellen.

  • Bezwaar

    In bepaalde gevallen heeft u het recht om tegen de verwerking van persoonsgegevens bezwaar te maken. Indien uw (privacy)recht zwaarder weegt dan andere relevante belangen, zal JBZ aan uw verzoek voldoen.

  • Beperking

    Indien u de juistheid van de verwerking van uw persoonsgegevens betwist of daartegen bezwaar heeft gemaakt, kunt u het JBZ verzoeken om gedurende de periode van betwisting of bezwaar niets met de gegevens te doen dan deze alleen op te slaan.

Wilt u meer weten over uw rechten en hoe u hiervan gebruik kunt maken, stuur dan een e-mail naar privacy@jbz.nl.

Bewaartermijn

Uw gegevens bewaren we niet langer dan nodig is. JBZ houdt zich daarbij aan de eisen die de wetgeving stelt.

Beveiliging en vertrouwelijkheid

Het JBZ heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, onbevoegde toegang, of enige vorm van onrechtmatige verwerking. De toegang tot uw persoonsgegevens worden strikt beperkt tot degenen die namens JBZ betrokken zijn bij de dienstverlening of zorgverlening. Of aan degenen die binnen de kaders van de privacy- en gezondheidsregelgeving, daartoe zijn gerechtigd. Personen die toegang hebben tot de persoonsgegevens zijn op grond van een contract of een geheimhoudingsverklaring verplicht om uw persoonsgegevens geheim te houden.

Contact

De medewerkers van JBZ zetten zich in om u als patiënt zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Toch kan het gebeuren dat u een negatieve ervaring heeft of dat de behandeling of organisatie niet voldoet aan uw verwachtingen op het gebied van uw privacybescherming. Op de pagina ‘Als de zorg anders loopt dan verwacht’ van de JBZ website vindt u informatie over hoe u een klacht kunt indienen. Tevens is het mogelijk om aan het einde van het chatgesprek anonieme feedback te geven.
Het is ook mogelijk om uw privacyklacht in te dienen bij de Nederlandse toezichthouder op gegevensbescherming, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wanneer u vragen of opmerkingen heeft over de bescherming van uw privacy, kunt u contact opnemen met de functionaris gegevensbescherming (FG). Dit is de contactpersoon van JBZ voor de bescherming van uw privacy die bereikbaar is via fg@jbz.nl.

Laatst bijgewerkt: 21 mei 2021

Privacyverklaring gebruikers MijnJBZ / MijnJBZ app

Van alle patiënten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) worden persoonsgegevens, zoals naam en gegevens over gezondheid, vastgelegd om de zorg goed te kunnen verlenen. Wij vinden de privacy van patiënten belangrijk. In deze privacyverklaring vertellen wij u dan ook meer over de gegevens die wij vastleggen van patiënten en hoe we die gebruiken.

De Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis is ervoor verantwoordelijk dat de gegevens van patiënten worden verwerkt in overeenstemming met de wet. Heeft u vragen hierover? Dan kunt u de Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis bereiken via e-mail: privacy@jbz.nl.

Verzamelen van persoonsgegevens

Het JBZ mag gegevens over uw gezondheid vastleggen op grond van de wet. Zorgverleners zijn namelijk verplicht om een dossier over uw gezondheid en uw behandeling bij te houden.

Soms verzamelen wij gegevens op een andere grond, bijvoorbeeld omdat de patiënt hiervoor toestemming heeft gegeven, als er een medische noodzaak is en de patiënt niet in staat is toestemming te geven of als er andere belangen (zwaarwegend algemeen belang of het belang van de volksgezondheid) zijn om de gegevens vast te leggen.

Doelen uitwisseling persoonsgegevens

De gegevens van patiënten kunnen voor verschillende doelen worden gebruikt. Daarbij kan het nodig zijn dat de gegevens worden uitgewisseld met andere organisaties. Dit gebeurt dan volgens de regels die de wet hier aan stelt.

De gegevens van patiënten (kunnen) worden gebruikt voor de volgende doelen:

  1. Goede zorg

    Voor een goede zorgverlening moet het ziekenhuis aan veel verplichtingen voldoen. Het ziekenhuis is bijvoorbeeld verplicht om een dossier aan te leggen over uw behandeling, om andere zorgverleners over uw toestand te informeren (bijvoorbeeld bij verwijzing of na ontslag) en om bepaalde besmettelijke ziekten door te geven.

  2. Kwaliteit van zorg

    Het JBZ is wettelijk verplicht om de kwaliteit van zorg te controleren. Dit gebeurt onder meer door patiëntengegevens te verzamelen in (vaak landelijke) kwaliteitsregistraties.

  3. Wetenschappelijk onderzoek en onderwijs

    Het JBZ is een topklinisch ziekenhuis. Dit betekent dat binnen het JBZ wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd om de kennis over ziekte en gezondheid te vergroten en behandelingen te kunnen verbeteren. Wilt u niet dat uw gegevens voor wetenschappelijk onderzoek worden gebruikt, dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Voor meer informatie bekijk de folder 'Gebruik van uw medische gegevens en resterend lichaamsmateriaal'. Ook worden in het JBZ artsen en verpleegkundigen opgeleid en wordt er onderwijs gegeven waarbij (geanonimiseerde) patiëntengegevens kunnen worden gebruikt.

  4. Bedrijfsvoering & managementinformatie

    Het JBZ moet de aan u verleende zorg declareren bij de zorgverzekeraar. Daarvoor heeft JBZ bijvoorbeeld de naam van uw zorgverzekeraar nodig. Het JBZ kan uw gegevens ook gebruiken om de bedrijfsvoering te verbeteren (bijvoorbeeld kijken hoeveel patiënten er bellen voor een afspraak, zodat de planning kan worden verbeterd).

In gevallen waarin wij dat verplicht zijn, zullen wij uw toestemming vragen voor het gebruik van uw gegevens. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van anonieme gegevens. Dat wil zeggen dat de gegevens niet naar u herleidbaar zijn (bijvoorbeeld aantal patiënten met ziekte X). Als dit niet mogelijk is, worden gepseudonomiseerde persoonsgegevens gebruikt. Dat wil zeggen dat de persoonsgegevens alleen met aanvullende gegevens naar u kunnen worden herleid (bijvoorbeeld versleutelde gegevens).

Uw rechten

U heeft een aantal rechten over uw persoonsgegevens.

  • Inzage

    U kunt het JBZ vragen om uw gegevens in uw dossier in te zien en/of om een kopie van uw gegevens te krijgen.

    U kunt uw gegevens direct inzien via MijnJBZ.

  • Correctie

    Als persoonsgegevens die het JBZ van u verwerkt als patiënt niet correct zijn, kunt u het JBZ vragen om deze te corrigeren. Het gaat om het wijzigen van feitelijke gegevens. Bijvoorbeeld als u vanwege verhuizing een nieuw adres moet doorgeven. Een diagnose kan bijvoorbeeld niet op uw verzoek worden gewijzigd omdat dit geen feitelijke gegevens zijn. Wel mag u altijd uw eigen zienswijze in de vorm van een verklaring toevoegen aan het dossier.

  • Vernietigen

    U mag vragen om het vernietigen van uw dossier. Het JBZ zal dit verzoek zorgvuldig beoordelen volgens de wettelijke eisen.

  • Gegevensoverdracht

    Als de persoonsgegevens die u op basis van uw toestemming of een overeenkomst aan het JBZ heeft verstrekt, door het JBZ digitaal worden verwerkt, kunt u het JBZ verzoeken om deze persoonsgegevens in digitale vorm aan u beschikbaar te stellen.

  • Bezwaar

    In bepaalde gevallen heeft u het recht om tegen de verwerking van persoonsgegevens bezwaar te maken. Als uw (privacy)recht zwaarder weegt dan andere relevante belangen, zal het JBZ aan uw verzoek voldoen.

  • Beperking

    Als u de juistheid van de verwerking van uw persoonsgegevens betwist of daartegen bezwaar heeft gemaakt, kunt u het JBZ verzoeken om gedurende de periode van betwisting of bezwaar niets met de gegevens te doen dan deze alleen op te slaan.

    Wilt u meer weten over uw rechten en hoe u hiervan gebruik kunt maken? Bekijk hiervoor de pagina 'rechten en regels’.

Bewaartermijn

Met het oog op goede zorgverlening vernietigt het JBZ momenteel medisch dossiers in principe niet.

Beveiliging en vertrouwelijkheid

Het JBZ beschermt uw gegevens zo goed mogelijk. Ook neemt het JBZ maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, onbevoegde toegang of onrechtmatige verwerking. Wij zullen de toegang tot uw persoonsgegevens beperken tot degenen die namens het JBZ betrokken zijn bij uw zorgverlening en die om andere redenen daartoe zijn gerechtigd.

Alle medewerkers van het JBZ hebben een geheimhoudingsplicht. Dat wil zeggen dat medewerkers alleen met collega's praten over uw behandeling als die collega ook betrokken is bij de behandeling. Andere personen die toegang hebben tot de persoonsgegevens (bijvoorbeeld inhuurkrachten of externe ICT-ondersteuning) zijn op grond van een contract of een geheimhoudingsverklaring verplicht om uw persoonsgegevens geheim te houden.

Contact

De medewerkers van het JBZ zetten zich in om u zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Toch kan het gebeuren dat u een negatieve ervaring heeft of dat de behandeling of organisatie niet voldoet aan uw verwachtingen op het gebied van uw privacybescherming. U kunt hierover een klacht indienen bij de klachtenfunctionaris van het ziekenhuis. Op de pagina 'Als de zorg anders loopt dan verwacht' vindt u meer informatie over hoe u een klacht kunt indienen.

Wanneer u vragen of opmerkingen heeft over de bescherming van uw privacy, kunt u contact opnemen met de functionaris gegevensbescherming. Dit is de contactpersoon van het JBZ voor de bescherming van uw privacy. Deze is bereikbaar via e-mail: fg@jbz.nl.

Het is ook mogelijk om uw privacy klacht in te dienen bij de Nederlandse toezichthouder op het gebied van privacy, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Laatst bijgewerkt: 19 mei 2020

Privacyverklaring gebruikers website JBZ Prikafspraak

Om u via de website van de Jeroen Bosch Ziekenhuis (hierna te noemen JBZ) Prikafspraak van dienst te kunnen zijn, is het nodig dat het JBZ persoonsgegevens van u verwerkt. Persoonsgegevens zijn gegevens die herleidbaar zijn naar u als persoon, bijvoorbeeld uw e-mailadres. Met ‘verwerken’ van persoonsgegevens worden alle handelingen bedoeld die met gegevens mogelijk zijn. Dit is bijvoorbeeld het registreren, inzien, opslaan, aanvullen en aan derden verstrekken van deze  persoonsgegevens.

In deze privacyverklaring vertellen wij u meer over de persoonsgegevens die wij vastleggen van bezoekers van de JBZ Prikafspraak website en hoe we deze gegevens gebruiken. Privacygegevens die wij van de patiënten verwerken kunt u bekijken via de volgende link: Privacyverklaring voor gegevens van patiënten.

Verantwoordelijke

De Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis is verwerkingsverantwoordelijk zoals staat beschreven in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). U kunt de verwerkingsverantwoordelijke bereiken via mail privacy@jbz.nl.

Doel verwerking persoonsgegevens bezoekers website

Persoonlijke gegevens die u via de JBZ Prikafspraak website invult, zoals uw naam, geboortedatum of e-mailadres, gebruikt JBZ alleen voor het doel waarvoor u ze invult. Dat is bijvoorbeeld het maken van een afspraak voor bloedafname of het inleveren van materialen. Uw gegevens gebruikt JBZ nooit voor andere doeleinden en worden nooit aan personen buiten JBZ ter beschikking gesteld, tenzij u hier toestemming voor geeft.

Cookies

De website van de JBZ Prikafspraak maakt gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen. Deze cookies worden gebruikt om de websites beter te laten functioneren. Bekijk de cookieverklaring.

Uw rechten

U heeft de volgende rechten ten aanzien van uw persoonsgegevens die het JBZ van u verwerkt via de JBZ Prikafspraak website.

Let op: dit gaat dus alleen over gegevens die u zelf via de website heeft ingevuld.

  • Inzage

    U kunt het JBZ vragen om uw gegevens die bij het bezoek aan de website zijn vastgelegd, in te zien en een kopie daarvan te verkrijgen.

  • Correctie

    Indien persoonsgegevens die JBZ van u verwerkt niet correct zijn, kunt u JBZ vragen om deze te corrigeren.

  • Vernietigen

    U mag vragen om het vernietigen van uw gegevens. Het JBZ zal dit verzoek zorgvuldig beoordelen conform de wettelijke eisen.

  • Gegevensoverdracht

    Indien u de persoonsgegevens die u op basis van uw toestemming of een overeenkomst aan JBZ heeft verstrekt en JBZ deze persoonsgegevens digitaal verwerkt, kunt u JBZ verzoeken om deze persoonsgegevens in digitale vorm aan u beschikbaar te stellen.

  • Bezwaar

    In bepaalde gevallen heeft u het recht om tegen de verwerking van persoonsgegevens bezwaar te maken. Indien uw (privacy)recht zwaarder weegt dan andere relevante belangen, zal JBZ aan uw verzoek voldoen.

  • Beperking

    Indien u de juistheid van de verwerking van uw persoonsgegevens betwist of daartegen bezwaar heeft gemaakt, kunt u het JBZ verzoeken om gedurende de periode van betwisting of bezwaar niets met de gegevens te doen dan deze alleen op te slaan.

Wilt u meer weten over uw rechten en hoe u hiervan gebruik kunt maken, stuur dan een e-mail naar privacy@jbz.nl.

Bewaartermijn

Uw gegevens bewaren we niet langer dan nodig is. JBZ houdt zich daarbij aan de eisen die de wetgeving stelt.

Beveiliging en vertrouwelijkheid

Het JBZ heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, onbevoegde toegang, of enige vorm van onrechtmatige verwerking. De toegang tot uw persoonsgegevens worden strikt beperkt tot degenen die namens JBZ betrokken zijn bij de dienstverlening of zorgverlening. Of aan degenen die binnen de kaders van de privacy- en gezondheidsregelgeving, daartoe zijn gerechtigd. Personen die toegang hebben tot de persoonsgegevens zijn op grond van een contract of een geheimhoudingsverklaring verplicht om uw persoonsgegevens geheim te houden.

Contact

De medewerkers van JBZ zetten zich in om u als patiënt zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Toch kan het gebeuren dat u een negatieve ervaring heeft of dat de behandeling of organisatie niet voldoet aan uw verwachtingen op het gebied van uw privacybescherming. Op de pagina ‘Als de zorg anders loopt dan verwacht’ van de JBZ website vindt u informatie over hoe u een klacht kunt indienen.

Het is ook mogelijk om uw privacyklacht in te dienen bij de Nederlandse toezichthouder op gegevensbescherming, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wanneer u vragen of opmerkingen heeft over de bescherming van uw privacy, kunt u contact opnemen met de functionaris gegevensbescherming (FG). Dit is de contactpersoon van JBZ voor de bescherming van uw privacy die bereikbaar is via fg@jbz.nl.

Laatst bijgewerkt: 8 juli 2020

Privacyverklaring gebruikers JBZ Zorg app

Om u via deze ‘JBZ Zorg app’ (hierna te noemen de app) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (hierna te noemen JBZ) van dienst te kunnen zijn, is het soms nodig dat het JBZ gegevens van u verwerkt. De gegevens die deze app gebruikt zijn niet direct herleidbaar naar u als persoon, maar wel nodig de app te laten functioneren. Dit is bijvoorbeeld het registreren, inzien, opslaan, aanvullen en aan derden verstrekken van deze persoonsgegevens.

In deze privacyverklaring vertellen wij u meer over gegevens die wij vastleggen van gebruikers van deze app en hoe we deze gegevens gebruiken.

Verantwoordelijke

De Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis is verwerkingsverantwoordelijk zoals staat beschreven in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). U kunt de verwerkingsverantwoordelijke bereiken via mail privacy@jbz.nl.

Verzamelen van gegevens

Uw gegevens in deze app worden vastgelegd om u zo goed en uitgebreid mogelijk te kunnen informeren over uw behandeling.

Wij slaan de volgende gegevens op om de app te kunnen laten functioneren:

  • Apparaat ID: uniek nummer van uw smartphone of tablet
  • De behandeling
  • De behandelingsdatum/-data

Daarnaast gebruikt het beheersysteem van de app de volgende gegevens, om de gebruiker de juiste informatie te kunnen tonen:

  • Appversie
  • Bericht token om de juiste notificaties die passen bij de voorkeur van de gebruiker te kunnen sturen
  • Keuze om pushberichten te ontvangen
  • Laatste keer aangemeld / app geopend
  • Smartphone- of tabletmodel
  • Softwareplatform en versie van smartphone of tablet
  • Unieke token om de communicatie tussen de app en het beheersysteem tot stand te laten komen en zo de juiste data op te halen
  • UUID van smartphone of tablet, om de gebruikersstatistieken te kunnen monitoren

Gegevens deling met derden

Om de app goed te laten functioneren wordt gebruik gemaakt van diensten bij derde partijen. Dit houdt concreet in dat een derde partij zorgt voor het opslaan van de bovenstaande gegevens.

Doel verwerking persoonsgegevens gebruikers app

Gegevens die u via de app invult, zoals het type behandeling, datum en tijd van de behandeling, gebruikt JBZ alleen voor het tonen van de voor u relevante informatie, over uw behandeling. Uw gegevens gebruikt JBZ nooit voor andere doeleinden en worden niet aan personen buiten JBZ ter beschikking gesteld, tenzij u hier toestemming voor geeft.

Uw rechten

U heeft de volgende rechten ten aanzien van uw persoonsgegevens die het JBZ van u verwerkt via deze app. Let op: dit gaat dus alleen over gegevens die u zelf via de app heeft ingevuld. Daarnaast zijn niet al uw gegevens inzichtelijk te maken of overdraagbaar, omdat deze zijn geanonimiseerd en niet naar u als persoon herleidbaar zijn.

  • Inzage

    U kunt het JBZ vragen om uw gegevens die bij het gebruik van deze app zijn vastgelegd, in te zien en een kopie daarvan te verkrijgen.

  • Correctie

    Indien persoonsgegevens die JBZ van u in deze app verwerkt niet correct zijn, kunt u JBZ vragen om deze te corrigeren.

  • Vernietigen

    U mag vragen om het vernietigen van uw gegevens met betrekking tot deze app. Het JBZ zal dit verzoek zorgvuldig beoordelen conform de wettelijke eisen.

  • Gegevensoverdracht

    Indien u de persoonsgegevens die u op basis van uw toestemming of een overeenkomst aan JBZ heeft verstrekt en JBZ deze persoonsgegevens digitaal verwerkt, kunt u JBZ verzoeken om deze persoonsgegevens in digitale vorm aan u beschikbaar te stellen.

  • Bezwaar

    In bepaalde gevallen heeft u het recht om tegen de verwerking van persoonsgegevens bezwaar te maken. Indien uw (privacy)recht zwaarder weegt dan andere relevante belangen, zal JBZ aan uw verzoek voldoen.

  • Beperking

    Indien u de juistheid van de verwerking van uw persoonsgegevens betwist of daartegen bezwaar heeft gemaakt, kunt u het JBZ verzoeken om gedurende de periode van betwisting of bezwaar niets met de gegevens te doen dan deze alleen op te slaan.

Wilt u meer weten over uw rechten en hoe u hiervan gebruik kunt maken, stuur dan een e-mail naar privacy@jbz.nl.

Bewaartermijn

Uw gegevens bewaren we niet langer dan nodig is. JBZ houdt zich daarbij aan de eisen die de wetgeving stelt.

Beveiliging en vertrouwelijkheid

Het JBZ heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, onbevoegde toegang, of enige vorm van onrechtmatige verwerking. De toegang tot uw persoonsgegevens worden strikt beperkt tot degenen die namens JBZ betrokken zijn bij de dienstverlening of zorgverlening. Of aan degenen die binnen de kaders van de wet- en regelgeving, daartoe zijn gerechtigd. Personen die toegang hebben tot de persoonsgegevens zijn op grond van een contract of een geheimhoudingsverklaring verplicht om uw persoonsgegevens geheim te houden.

Contact

De medewerkers van JBZ zetten zich in om u als patiënt zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Toch kan het gebeuren dat u een negatieve ervaring heeft of dat de behandeling of organisatie niet voldoet aan uw verwachtingen op het gebied van uw privacybescherming. Op de pagina 'Als de zorg anders loopt dan verwacht' vindt u informatie over hoe u een klacht kunt indienen. Het is ook mogelijk om uw privacyklacht in te dienen bij de Nederlandse toezichthouder op gegevensbescherming, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wanneer u vragen of opmerkingen heeft over de bescherming van uw privacy, kunt u contact opnemen met de functionaris gegevensbescherming (FG). Dit is de contactpersoon van JBZ voor de bescherming van uw privacy die bereikbaar is via fg@jbz.nl.

Laatst bijgewerkt: 19 mei 2020

Privacyverklaring gebruikers JBZ Lab website (E-labgids) en JBZ Lab app

Om u via de 'JBZ Lab website (E-labgids)' (hierna te noemen de website) en 'JBZ Lab app' (hierna te noemen de app) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (hierna te noemen JBZ) van dienst te kunnen zijn, is het soms nodig dat het JBZ gegevens van u verwerkt. Dit is bijvoorbeeld het registreren, inzien, opslaan, aanvullen en aan derden verstrekken van uw persoonsgegevens.

In deze privacyverklaring vertellen wij u meer over gegevens die wij vastleggen van gebruikers van deze website en app en hoe we deze gegevens gebruiken.

Verantwoordelijke

De Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis is verwerkingsverantwoordelijk zoals staat beschreven in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). U kunt de verwerkingsverantwoordelijke bereiken via mail privacy@jbz.nl.

Verzamelen van gegevens

Via de website en app wordt u zo goed en uitgebreid mogelijk geïnformeerd over de dienstverlening van het klinisch chemisch laboratorium. De informatie bestaat uit referentiewaarden, informatie over afnamecondities indicaties en interpretaties van laboratoriumanalyses en andere relevante zaken.

U kunt bij het gebruik van de app en de website zelf een account aanmaken. Dit is niet verplicht. U kunt de app en de website ook gebruiken zonder een account (er worden dan geen persoonsgegevens van u vastgelegd). Indien u ervoor kiest om gebruik te maken van een account slaan wij uw e-mailadres en type gebruiker op om de website en app te kunnen laten functioneren. U kunt in dat geval push notificaties ontvangen.

Gegevens deling met derden

Om de website en app goed te laten functioneren wordt gebruik gemaakt van diensten bij derde partijen. Dit houdt concreet in dat een derde partij zorgt voor het opslaan van de bovenstaande gegevens.

Doel verwerking persoonsgegevens gebruikers app

Gegevens die u via de website en app invult gebruikt JBZ alleen om gebruikers toegang te geven tot specifieke informatie bestemd voor zorgverleners (en patiënten) binnen en buiten het ziekenhuis. Uw gegevens gebruikt JBZ nooit voor andere doeleinden en worden niet aan personen buiten JBZ ter beschikking gesteld, tenzij u hier toestemming voor geeft.

Uw rechten

U heeft de volgende rechten ten aanzien van uw persoonsgegevens die het JBZ van u verwerkt via de website en app.

  • Inzage

    U kunt het JBZ vragen om uw gegevens die bij het gebruik van de website en app zijn vastgelegd, in te zien en een kopie daarvan te verkrijgen.

  • Correctie

    Indien persoonsgegevens die JBZ van u in de website en app verwerkt niet correct zijn, kunt u JBZ vragen om deze te corrigeren.

  • Vernietigen

    U mag vragen om het vernietigen van uw gegevens met betrekking tot de website en app. Het JBZ zal dit verzoek zorgvuldig beoordelen conform de wettelijke eisen.

  • Gegevensoverdracht

    Indien u de persoonsgegevens die u op basis van uw toestemming of een overeenkomst aan JBZ heeft verstrekt en JBZ deze persoonsgegevens digitaal verwerkt, kunt u JBZ verzoeken om deze persoonsgegevens in digitale vorm aan u beschikbaar te stellen.

  • Bezwaar

    In bepaalde gevallen heeft u het recht om tegen de verwerking van persoonsgegevens bezwaar te maken. Indien uw (privacy)recht zwaarder weegt dan andere relevante belangen, zal JBZ aan uw verzoek voldoen.

  • Beperking

    Indien u de juistheid van de verwerking van uw persoonsgegevens betwist of daartegen bezwaar heeft gemaakt, kunt u het JBZ verzoeken om gedurende de periode van betwisting of bezwaar niets met de gegevens te doen dan deze alleen op te slaan.

Wilt u meer weten over uw rechten en hoe u hiervan gebruik kunt maken, stuur dan een e-mail naar privacy@jbz.nl.

Bewaartermijn

Uw gegevens bewaren we niet langer dan nodig is. JBZ houdt zich daarbij aan de eisen die de wetgeving stelt.

Beveiliging en vertrouwelijkheid

Het JBZ heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, onbevoegde toegang, of enige vorm van onrechtmatige verwerking. De toegang tot uw persoonsgegevens worden strikt beperkt tot degenen die namens JBZ betrokken zijn bij de dienstverlening of zorgverlening. Of aan degenen die binnen de kaders van de wet- en regelgeving, daartoe zijn gerechtigd. Personen die toegang hebben tot de persoonsgegevens zijn op grond van een contract of een geheimhoudingsverklaring verplicht om uw persoonsgegevens geheim te houden.

Contact

De medewerkers van JBZ zetten zich in om u als gebruiker zo goed mogelijk te informeren. Toch kan het gebeuren dat u een negatieve ervaring heeft of dat de informatie of organisatie niet voldoet aan uw verwachtingen op het gebied van uw privacybescherming. Op de pagina 'Als de zorg anders loopt dan verwacht' vindt u informatie over hoe u een klacht kunt indienen. Het is ook mogelijk om uw privacyklacht in te dienen bij de Nederlandse toezichthouder op gegevensbescherming, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wanneer u vragen of opmerkingen heeft over de bescherming van uw privacy, kunt u contact opnemen met de functionaris gegevensbescherming (FG). Dit is de contactpersoon van JBZ voor de bescherming van uw privacy die bereikbaar is via fg@jbz.nl.

Laatst bijgewerkt: 8 januari 2021

Laatste revisie: 13 juli 2021 - 08:46