profielfoto zorgverlener Susanne van Leersum
Mevr. drs.

S. (Susanne) van Leersum

Gezondheidszorgpsycholoog, Seksuoloog NVVS i.o.
BIG-nummer

Sinds 2015 ben ik als gezondheidszorgpsycholoog werkzaam op de afdeling Medische Psychologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daarnaast ben ik opgeleid tot seksuoloog.

Ik zie voornamelijk mensen die door hun medische situatie emotioneel uit balans zijn geraakt. Zo gaan lichamelijke klachten, het krijgen van een medische diagnose en de confrontatie met bijkomende beperkingen vaak gepaard met angst, onzekerheid, somberheid, frustratie, verdriet of slaapproblemen. Ook op het gebied van intimiteit en seksualiteit kunnen uitdagingen spelen.

Lees meer

Wanneer u hier zelf in vast loopt, denk ik graag met u mee. Samen met u en uw naaste(n) breng ik in kaart brengen wat kan helpen om tot een optimale kwaliteit van leven te komen. Soms ligt de nadruk op het aanboren en versterken van eigen krachtbronnen. In andere gevallen zullen nieuwe handvatten aangereikt worden, bijvoorbeeld met methoden als EMDR-, mindfulness- of cognitieve gedragstherapie. Ook kan ervoor worden gekozen om met onderzoek verder in kaart te brengen wat er precies speelt en nodig is.

Ik ben trots dat ik in een mooi, warm, maar vooral professioneel ziekenhuis als het Jeroen Bosch Ziekenhuis mag werken waardoor ik mijn werk met nog meer drive en plezier kan uitvoeren.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Neuropsychologie, Medische psychologie (met aandachtsgebieden Gynaecologie, Voortplantingsgeneeskunde, Longgeneeskunde, Cardiologie en Oncologie), Seksuologie

Mijn opleiding

Postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog
Medische psychologie aan de Universiteit van Tilburg
Klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht
Laatste revisie: 15 november 2023 - 10:48