profielfoto zorgverlener Susanne van Leersum
Mevr. drs.

S. (Susanne) van Leersum

Gezondheidszorgpsycholoog

Sinds 2015 ben ik werkzaam op de afdelingen Medische Psychologie en Neuropsychologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Op de afdeling Medische Psychologie zie ik voornamelijk mensen die door hun medische situatie emotioneel uit balans zijn geraakt. Zo gaan lichamelijke klachten, het krijgen van een medische diagnose en de confrontatie met bijkomende beperkingen vaak gepaard met angst, onzekerheid, somberheid, frustratie of verdriet. Wanneer u hier zelf in vast loopt, denk ik graag met u mee.

Lees meer

Soms ligt de nadruk op het aanboren en versterken van eigen krachtbronnen. In andere gevallen zullen nieuwe handvatten aangereikt worden, bijvoorbeeld met methoden als EMDR, mindfulness of cognitieve gedragstherapie. Ook kan ervoor worden gekozen om met onderzoek verder in kaart te brengen wat er precies speelt en nodig is. Op de afdeling Neuropsychologie voer ik onderzoek uit bij mensen die worstelen met cognitieve klachten zoals aandacht- en geheugenproblemen. Daarnaast begeleid ik mensen met slaapproblemen of andere neurologische ziekten. Ik streef ernaar om samen met de patiënt en zijn/haar naaste(n) tot een individueel behandelplan te komen dat goed aansluit bij die persoon.

Ik ben trots dat ik in een mooi, warm, maar vooral professioneel ziekenhuis als het Jeroen Bosch Ziekenhuis mag werken waardoor ik mijn werk met nog meer drive en plezier kan uitvoeren.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Neuropsychologie, Medische psychologie (met aandachtsgebieden Gynaecologie, Voortplantingsgeneeskunde, Longgeneeskunde, Cardiologie en Oncologie)

Mijn opleiding

Postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog
Medische psychologie aan de Universiteit van Tilburg
Klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht
Laatste revisie: 22 juli 2020 - 12:41