Profielfoto van Marieke Breuls
Mevr. drs.

M.E.H. (Marieke) Breuls

Gezondheidszorgpsycholoog, Cognitief gedragstherapeut
BIG-nummer

De confrontatie met lichamelijke klachten en ziekte kan een grote impact hebben op je leven. Het vraagt allereerst om verwerking van wat je is overkomen. Vervolgens moet je je zien aan te passen aan een nieuwe situatie. Vooral bij een onzeker toekomstperspectief kan het moeilijk zijn om betekenis te blijven zien. Gevoelens van angst, neerslachtigheid en spanning kunnen dit proces bemoeilijken.

Lees meer

Op de afdeling medische psychologie begeleid ik mensen bij het hiermee leren omgaan. De behandeling is erop gericht zoveel mogelijk regie terug te vinden. Ik vind het erg waardevol dat ik daar, vanuit een professioneel en betrokken team in het JBZ, een bijdrage aan mag leveren.

In gesprekken betrek ik vaak naasten. Ook geef ik groepsbehandelingen, waarbij het contact met lotgenoten van extra steun kan zijn. Ik maak onder meer gebruik van cognitieve gedragstherapie, ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Afdelingen

Mijn opleiding

2019
Postmaster cursus Medische Psychologie: Psychosociale zorg bij oncologie en andere ernstige chronische somatische aandoeningen
2013
Opleiding tot cognitief gedragstherapeut
2009
GZ-opleiding
Laatste revisie: 11 maart 2022 - 15:32