Foto van Maike van Dartel
Mevr. drs.

M.M.C. (Maike) van Dartel

Gezondheidszorgpsycholoog
BIG-nummer

Bij het kiezen van een studie was het al snel duidelijk dat ik in de neuropsychologie mijn richting had gevonden. Dit vanuit interesse voor de samenwerking tussen lichaam-geest en de invloed die het kan hebben als er met je lichaam of hersenen iets aan de hand is. Die combinatie vind ik ook elke dag weer terug in het werk van de Medische Psychologie.

Binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis werk ik onder andere voor de polikliniek Neurologie. We voeren neuropsychologisch onderzoek uit, waarbij klachten in het denken (bijvoorbeeld geheugen, concentratie) worden onderzocht. Andere aandachtsgebieden binnen de Neurologie zijn de behandeling bij hoofdpijn en slaapklachten. Maar ook in bredere zin behandelen we binnen de Medische Psychologie psychische klachten die zijn ontstaan in combinatie met een medische aandoening. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om angst- of stemmingsklachten, of klachten na een ingrijpende ervaring.

Een werkdag is nooit hetzelfde en juist die afwisseling in mijn werk vind ik erg fijn. Na een aantal jaar gewerkt te hebben in onder andere de revalidatie en ouderenzorg heb ik binnen de Medische Psychologie dus echt mijn plek gevonden!

Afdelingen

Mijn opleiding

2017
Cognitief Gedragstherapeut (Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën)
2016
Postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, Nijmegen)
2006
Neuro- en Revalidatiepsychologie (Katholieke Universiteit Nijmegen)

Bijzonderheden

Lid van de Landelijke Vereniging van Medische Psychologie
Lid van de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP)
Lid van de Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie (NVN)
Lid van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt)
Lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN)
Laatste revisie: 4 oktober 2022 - 14:11