Headerafbeelding
afdelingen apotheek uitleg geneesmiddelen
Afdeling

Apotheek

Er zijn twee apotheken in het Jeroen Bosch Ziekenhuis: de Jeroen Bosch Apotheek en de ziekenhuisapotheek.

De Jeroen Bosch Apotheek is gevestigd in de hal van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De Jeroen Bosch Apotheek is een poliklinische apotheek. Dit betekent dat u hier aansluitend aan uw ziekenhuisbezoek de medicijnen en hulpmiddelen kunt afhalen die door uw specialist zijn voorgeschreven.

Lees meer

Ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek zorgt ervoor dat u tijdens uw opname in het Jeroen Bosch Ziekenhuis op het juiste moment de juiste medicijnen krijgt. U kunt zelf geen medicijnen afhalen bij de ziekenhuisapotheek. Als u opgenomen bent, krijgt u medicijnen van de ziekenhuisapotheek via de verpleegkundige op de afdeling.

Uitwisselen van medische gegevens

Huisartsen en apothekers wisselen regelmatig elektronisch medische gegevens uit van patiënten. Vanaf 1 januari  2015 verloopt dit via het Landelijk Schakel Punt (LSP).  Ook de Jeroen Bosch Apotheek is aangesloten bij het LSP. Uitwisseling van gegevens via het LSP kan alleen plaatsvinden als u daar (eenmalig) toestemming voor verleent.

Toestemming

Bij het Landelijk Schakel Punt bepaalt u zelf welke zorgverleners er bij uw gegevens kunnen. Voor het verlenen, intrekken of weigeren van toestemming kunt u terecht bij de Jeroen Bosch Apotheek, uw huisarts en uw eigen apotheek. Registreren via internet kan ook: (www.ikgeeftoestemming.nl). Informatie over LSP is beschikbaar via uw huisarts, apotheek of via www.vzvz.nl.

Heeft u met spoed medicijnen nodig?

De Jeroen Bosch Apotheek is de dienstapotheek voor inwoners van ’s-Hertogenbosch en omgeving. Als u in spoedgevallen medicijnen nodig heeft, kunt u daarvoor dag en nacht bij de Jeroen Bosch Apotheek terecht. Inzage in de medicatie gegevens is in deze situaties van groot belang voor uw veiligheid. De Jeroen Bosch Apotheek weet dan welke medicatie u nog meer gebruikt, of er sprake is van allergieën enz. Bovendien kan de Jeroen Bosch Apotheek eenvoudig de eigen apotheek en de huisarts op de hoogte brengen van de uitgeleverde medicatie.

Opname in het ziekenhuis

In geval van opname in het ziekenhuis heeft de afdeling van het ziekenhuis, het Planbureau of de ziekenhuisapotheek uw medicatiegegevens nodig om zo de medicatieveiligheid te borgen tijdens uw opname.

Praktische tips

Medicijn afhaalservice

Gebruikt u medicijnen waar geen uitleg voor nodig is? Dan kunt u er ook voor kiezen om ze af te halen uit een medicijnkluisje.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
profielfoto zorgverlener Thijs Balk
Drs. T.E. Balk
Poliklinische apotheker
Profielfoto zorgverlener Cecile Bekkers
Drs. C.H.J. Bekkers
Ziekenhuisapotheker
Profielfoto zorgverlener Audrey Blenke
Drs. A. Blenke
Ziekenhuisapotheker, Klinisch farmacoloog
Bekijk ons team

Meer informatie

Laatste revisie: 13 februari 2019 - 09:26