Wachttijden

Via onderstaande lijst kunt u de wacht- en toegangstijden per afdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis bekijken. Deze wachttijden worden in dagen gepubliceerd.

Wanneer gaat mijn afspraak, onderzoek of operatie door?

We krijgen veel telefoontjes van mensen die graag willen weten wanneer hun afspraak, onderzoek of operatie doorgaat. We begrijpen dat het moeilijk is om al zo lang te moeten wachten. We doen ons uiterste best om de zorg te geven die nodig is. Zo gauw we iets over uw persoonlijke situatie kunnen melden, nemen wij contact met u op. We vragen uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie.

Worden uw klachten erger of krijgt u nieuwe klachten? Neem dan contact op met uw arts!

Wachttijden polikliniek

Hiermee bedoelen we het aantal dagen tussen de verwijzing door de huisarts en uw afspraak op de polikliniek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hierbij tellen alle dagen mee; ook weekend- en feestdagen.

De wachttijd die wij op de website plaatsen, is de kortste wachttijd van de betreffende afdeling. Hierbij houden we ons aan een landelijke afspraak om te kijken naar de derde vrije plaats in het afsprakensysteem.

Graag wijzen wij u erop dat de metingen momentopnames zijn. En de wachttijd kan ook toch anders zijn door bijvoorbeeld spoed, een bepaalde zorgvraag, voorkeur voor bepaalde specialist of zelf willen wachten.

Wachttijden behandeling

Als u bij een specialist op de polikliniek komt, kan deze met u bespreken dat er verder onderzoek of een behandeling nodig is. Of een huisarts kan u voor onderzoek of behandeling naar een polikliniek verwijzen waar u al bekend bent. Met ‘wachttijd behandeling’ bedoelen wij dan het aantal dagen dat u moet wachten op een bepaalde behandeling of onderzoek. Hierbij tellen alle dagen mee; ook weekend- en feestdagen. De gemiddelde wachttijd bij een onderzoek wordt weergegeven. Dit is een indicatie van de wachttijd en kan afwijken vanwege omstandigheden.

Wachttijdbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u met ons contact opnemen. Ook kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachttijdbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden.

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben bepaald dat de maximaal aanvaardbare wachttijd 4 weken is voor de toegang tot de polikliniek en diagnose. Voor een behandeling is dit maximaal 7 weken wachttijd. Dit wordt ook wel de treeknorm genoemd.

Op Zorgkaart Nederland kunt u de wachttijden van verschillende ziekenhuizen vergelijken.

Coronatijd

Vanwege de coronacrisis zijn de wachttijden voor afspraken en uw operaties op dit moment soms langer dan gebruikelijk. De vermelde wachttijden zijn een indicatie. Ziet u geen wachttijd vermeld? Dan kunnen we u helaas geen algemene indicatie van de wachttijd geven, omdat deze van patiënt tot patiënt kan verschillen. Onze zorgverleners en huisartsen bekijken steeds zorgvuldig welke zorg het meest dringend gegeven moet worden.

Om de zorg te kunnen geven die nodig is, kijken we waar we de zorg anders kunnen organiseren. Er wordt daarbij nauw samengewerkt met collega’s in het netwerk. Zo organiseren we bijvoorbeeld meekijkconsulten waarbij de huisartsen op een eenvoudige manier medisch inhoudelijk advies kunnen vragen aan specialisten van het JBZ. Daarnaast wordt een deel van de spreekuren via video en telefoon gedaan en worden meer ingrepen in dagbehandeling gedaan. Uiteraard vernieuwen we de zorg alleen als dat ook op een patiëntvriendelijke manier kan. 

Naast het slimmer organiseren van de zorg, moeten er soms ook keuzes worden gemaakt over specialismen heen, over de volgorde waarin patiënten behandeld moeten worden. Het JBZ heeft een werkwijze opgesteld om er voor te zorgen dat de keuzes worden gemaakt op basis van de juiste criteria. 

Kies een afdeling:

Wachttijden beginnend met B

Wachttijden beginnend met D

Wachttijden beginnend met G

Wachttijden beginnend met L

Loopspreekuur

Wachttijden beginnend met N

Wachttijden beginnend met O

Wachttijden beginnend met P

Wachttijden beginnend met U

Wachttijden beginnend met V

Code NHZ-017
Laatste revisie: 2 mei 2022 - 15:40