Headerafbeelding
Moeder met meisje op de boulevard
Afdeling

Spreekuur voor vroeggeborenen (PanDapolikliniek)

Het spreekuur voor vroeggeborenen is bedoeld voor kinderen die geboren zijn onder de 32 weken zwangerschap of een geboortegewicht hebben van lager dan 1500 gram.

Bij deze kinderen kan het zijn dat er mogelijk problemen in de motorische, de spraak-taal of de sociaal-emotionele ontwikkeling zijn. Sociaal-emotionele ontwikkeling is de manier waarop uw kind omgaat met u of andere kinderen. Maar ook hoe uw kind hierop reageert en hoe het zich erbij voelt. Wij willen deze ontwikkelingsproblemen op tijd ontdekken en goede hulp bieden.

Over dit spreekuur

Alle belangrijke informatie op een rij

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Drs. I. C. Pernot
Kinderarts-neonatoloog
Profielfoto zorgverlener Anita Savelkous
A. Savelkouls-Dobbelsteen
PanDa verpleegkundige
Bekijk ons team
Code KIN-318
Laatste revisie: 2 april 2024 - 08:47
Over dit spreekuur

Spreekuur voor vroeggeborenen (PanDapolikliniek)

Bij het spreekuur voor vroeggeborenen  werken we nauw samen met de Jeugdgezondheidszorg (consultatiebureaus) uit de regio. We zorgen er zo voor dat de zorg van onder andere het consultatiebureau en die van het spreekuur voor vroeggeborenen  op elkaar zijn afgestemd.

Er werken mensen met verschillende opleidingen en achtergronden bij het spreekuur voor vroeggeborenen . Op deze manier kunnen we de zorg voor uw kind goed op elkaar afstemmen en combineren. Ons team bestaat uit:

  • Kinderarts/ Neonatoloog
  • Jeugdarts
  • PanDaverpleegkundige
  • Kinderfysiotherapeut
  • Prelogopedist
  • Maatschappelijk werker
  • Diëtist
  • Medisch Pedagogisch Zorgverlener
  • Secretaresse

Bij Jeugdgezondheidszorg werken:

  • Jeugdarts
  • Jeugdverpleegkundige
  • Consultatiebureau-assistente

Bij het spreekuur voor vroeggeborenen proberen we de zorg rond uw kind zo goed mogelijk te combineren en af te stemmen. Op woensdagmorgen hebben we spreekuur van 08.00 tot 11.30 uur. U hoort van de secretaresse hoe laat we u en uw kind verwachten. U krijgt vooraf een uitnodiging per post voor de precieze tijden.

Uw kind wordt elk polikliniekbezoek gezien door twee tot vier specialistische zorgverleners. Dit overlegt u samen met de PanDaverpleegkundige. Na uw bezoek bespreekt het team haar bevindingen in een multidisciplinair overleg. De vragen of problemen die zijn besproken, koppelen we dezelfde week aan u terug. De afspraken voor het consultatiebureau zijn afgestemd met die voor het ziekenhuisbezoek.

De medewerkers van ziekenhuis en Jeugdgezondheidszorg weten elkaar gemakkelijk te vinden. Wij vinden het belangrijk om uw kind met regelmaat te zien. Hiervoor hebben we schema’s gemaakt. Wij vragen u om tien minuten van tevoren aanwezig te zijn. Houdt u rekening met deze geplande afspraken.

Wanneer we uw kind gaan volgen op het spreekuur voor vroeggeborenen, ontvangt u van ons van tevoren een 'pandaboekje’. Hierin kunt u alle informatie die u van ons krijgt bewaren. Neemt u dit boekje mee bij elk bezoek aan de polikliniek, consultatiearts, huisarts en bij een ziekenhuisopname. Zo blijft alle informatie over uw kind goed bij elkaar.