Headerafbeelding
afdelingen apotheek uitleg geneesmiddelen
Afdeling

Jeroen Bosch Apotheek (poliklinische apotheek)

De Jeroen Bosch Apotheek vindt u in de centrale hal van het ziekenhuis.

  U kunt naar de Jeroen Bosch Apotheek voor bijvoorbeeld:

  • advies over uw medicijnen;
  • het afhalen van uw medicijnen;
  • het controleren van uw medicijnen, als u wordt opgenomen.

  HKZ-keurmerk

  De Jeroen Bosch Apotheek beschikt over het HKZ-keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector).

  Norm en richtlijn

  De Jeroen Bosch Apotheek werkt volgens de Nederlandse Apotheek Norm (NAN). Op de website van de KNMP kunt u de richtlijn bekijken.

  Praktische tips

  Een bezoek aan de apotheek

  Alle praktische informatie over een bezoek aan de apotheek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis op een rij. 

  Dienstapotheek

  De apotheek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is de dienstapotheek voor inwoners van ’s-Hertogenbosch en omgeving. Als u in spoedgevallen medicijnen nodig heeft, kunt u daarvoor 24 uur per dag, 7 dagen per week bij de apotheek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis terecht.

  Medicijn afhaalservice

  Gebruikt u medicijnen waar geen uitleg voor nodig is? Dan kunt u er ook voor kiezen om ze af te halen uit een medicijnkluisje.

  Informatie over recepten

  Voor veel medicijnen heeft u een recept nodig om deze af te mogen halen in een apotheek. Bij de Jeroen Bosch Apotheek geldt een aantal voorwaarden voor uw recept.

  Kijksluiter

  Kijksluiter is een bibliotheek van ongeveer 5.000 animatievideo’s, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter uitgelegd wordt. De informatie die de baliemedewerker van de apotheek vertelt, kunt u thuis nog eens bekijken. Deze animatievideo’s zijn beschikbaar in 4 talen; Nederlands, Engels, Turks en Arabisch.

  Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

  Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

  Actueel Medicatie Overzicht (AMO)

  Als u een afspraak heeft in het ziekenhuis, vragen wij u een Actueel Medicatie Overzicht mee te nemen. Zo weet uw arts welke medicijnen u gebruikt, ook medicijnen die uw huisarts heeft voorgeschreven. U kunt dit overzicht opvragen bij uw eigen apotheek. Als de Jeroen Bosch Apotheek uw vaste apotheek is, dan kunnen wij ook een Actueel Medicatie Overzicht voor u uitprinten.

  Gegevens delen

  Wilt u dat uw apotheek (en huisarts) uw medische gegevens deelt met andere zorgverleners? Bijvoorbeeld met het JBZ? Dan moet u hier toestemming voor geven. U regelt deze toestemming via volgjezorg.nl/toestemming. Uw apotheek deelt uw gegevens dan via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Op volgjezorg.nl kunt u zien wat er met uw gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt. Bijvoorbeeld wie uw gegevens bekijkt en wanneer.

  Bekijk uw zorgverzekering

  Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

  MijnJBZ

  Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn. Let op: u ziet in MijnJBZ niet de medicijngegevens van uw apotheek.

  Oude medicijnen inleveren?

  Heeft u medicijnen in huis die over de datum zijn of die u niet meer gebruikt? Lever ze in bij uw apotheek, bij uw eerstvolgende bezoek. De apotheek verwerkt ongebruikte medicijnen op een manier die veilig is voor het milieu.  Hoe levert u medicijnen in?

  • Doosjes: alleen de strips.
  • Flesjes en tubes: verwijder het etiket, voor uw privacy.
  • Gebruikte naalden: altijd in een naaldencontainer. U kunt deze gratis krijgen in de apotheek.
  • Vanwege het coronavirus graag uw medicijnafval eerst 24 uur thuis bewaren in een afgesloten zak.

  Onze zorgverleners

  Maak hier kennis met het behandelteam.
  profielfoto zorgverlener Thijs Balk
  Drs. T.E. Balk
  Poliklinisch apotheker
  Profielfoto zorgverlener Francion Brenninkmeijer - de Groot
  Drs. F.C.M.M. Brenninkmeijer
  Poliklinisch apotheker
  Profielfoto zorgverlener Harriette Poels
  Drs. H.G.M. Poels-Janssen
  Poliklinisch apotheker
  Bekijk ons team

  Betrokken afdelingen

  Meer informatie

  Code AFD-128
  Laatste revisie: 22 oktober 2020 - 09:46

  Jeroen Bosch Apotheek (poliklinische apotheek)