Headerafbeelding
afdelingen fysiotherapie handoefeningen
Afdeling

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten die niet goed kunnen of durven te bewegen.

U kunt bijvoorbeeld problemen met bewegen krijgen na een operatie, ongeluk of blessure. Ook bepaalde aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat u minder goed kunt inspannen of bewegen. Zo behandelt de fysiotherapeut bijvoorbeeld patiënten met een heupprothese, longproblemen, botbreuken of een herseninfarct.

Lees meer

De fysiotherapeut wordt altijd ingeschakeld door een medisch specialist, bijvoorbeeld de orthopedisch chirurg, de gynaecoloog of de geriater. Bent u opgenomen in het ziekenhuis? Dan komt de fysiotherapeut naar de afdeling waar u opgenomen bent voor uw behandeling. In de andere gevallen behandelt de fysiotherapeut u op de afdeling van de Paramedische Ziekenhuiszorg.

Vergoeding behandelingen

Bent u opgenomen in het ziekenhuis en krijgt u een behandeling van de fysiotherapeut? Dan worden de kosten vergoed door uw basisverzekering. Komt u naar de polikliniek voor een  behandeling van de fysiotherapeut? Dan is het afhankelijk van hoe u verzekerd bent of uw behandeling wordt vergoed. Voor u met therapie start, adviseren wij u om uw verzekeringspolis door te nemen of bij uw zorgverzekeraar te informeren naar vergoeding.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Irene van Beek
I. van Beek
Fysiotherapeut
profielfoto zorgverlener Vahidin Cam
V. Camic
Fysiotherapeut
Profielfoto zorgverlener Bart Cornelissen
Bart Cornelissen
Fysiotherapeut
Bekijk ons team
Code AFD-095
Laatste revisie: 3 januari 2023 - 14:59

Fysiotherapie