Headerafbeelding
Consult bij de logopedist
Afdeling

Logopedie

Als u spraak-, taal-, stem- of slikproblemen heeft, dan kan uw specialist in het Jeroen Bosch Ziekenhuis 1 van onze logopedisten inschakelen.

De logopedist onderzoekt en behandelt bijvoorbeeld te vroeg geboren kinderen met eet- en drinkproblemen. Ook volwassenen worden behandeld door de logopedist. Bijvoorbeeld wanneer zij na een beroerte (CVA) problemen hebben met taal, spreken en/ of slikken.

Lees meer

De logopedist wordt altijd ingeschakeld door een medisch specialist, bijvoorbeeld de kinderarts, de neuroloog of de KNO-arts. U kunt ook doorverwezen worden door uw huisarts of het consultatiebureau voor een specialistisch onderzoek en/ of behandeling.

Bent u opgenomen in het ziekenhuis? Dan komt de logopedist naar de afdeling waar u opgenomen bent voor uw behandeling. In de andere gevallen behandelt de logopedist u op de afdeling van de Paramedische Ziekenhuiszorg.

Gespecialiseerd

De afdeling Logopedie is gespecialiseerd in:

  • Préverbale logopedie
  • Mimetherapie bij aangezichtsverlammingen
  • Larynxmanipulatie bij stemproblemen
  • Spraak-, taal- en slikstoornissen bij patiënten met de ziekte van Parkinson
  • Specialistisch onderzoek naar slikstoornissen

Vergoeding behandelingen

Logopedie wordt vergoed door de basisverzekering. De kosten van uw behandeling bij de logopedist worden wel verrekend met uw eigen risico. Uw zorgverzekeraar brengt (een gedeelte van) de kosten bij u in rekening als u nog (een gedeelte van) uw eigen risico open heeft staan.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Ine von Berg
Drs. I. von Berg-Schurink
Preverbaal logopedist
Bekijk ons team
Code AFD-108
Laatste revisie: 11 december 2023 - 10:08

Logopedie