Prikafspraak maken

JBZ prikafspraak

Bloedprikken kan alléén op afspraak. 
Klik op deze link om een afspraak te maken.

Over uw afspraak

Afspraakbevestiging

Wanneer u online een prikafspraak hebt gemaakt, ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. Hiervoor moet u wel uw e-mailadres invullen.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer de map met ongewenste e-mail. Het kan zijn dat uw e-mailserver de e-mail blokkeert. U hoeft hier niet over te bellen. Uw afspraak gaat door. 

Afspraak verzetten of afzeggen

Wilt u uw afspraak verzetten of afzeggen? Dit kan eenvoudig online. Klik op deze link om uw afspraak te verzetten of af te zeggen

Digitaal aanmelden bij bloedprikken op de hoofdlocatie

Als u voor bloedprikken naar de hoofdlocatie komt, moet u zich eerst aanmelden bij de aanmeldzuil naast de Infobalie. U krijgt geen sms of e-mail waarmee u zich thuis al kunt aanmelden. U kiest in het keuzemenu op de aanmeldzuil voor 'geen afspraak' en dan 'bloedafname'. U ontvangt een dagticket met QR-code. Op de afdeling Bloedafname houdt u de QR-code voor de scanner van het aanmeldpunt.

aanmeldzuilen bij de ingang

Uitzonderingen

Urine en ontlasting inleveren

U hoeft géén afspraak te maken voor alleen het inleveren van materialen, zoals urine en ontlasting. In de wachtkamer van de prikpost ziet u waar u uw materialen kunt inleveren.

U kunt voor het inleveren van materialen terecht op alle priklocaties van het JBZ. Maar let op: 24 uurs urine of ontlasting kunt u alleen inleveren bij de locaties in ’s-Hertogenbosch, Boxtel, Drunen, Rosmalen, Zaltbommel Gamerschestraat en de prikpost Teunislaan.

Potje of bokaal ophalen

U hoeft géén afspraak te maken voor het ophalen van materialen, zoals een potje of bokaal.

Bloedprikken ná uw polikliniekafspraak

Bent u op de polikliniek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en moet u meteen daarna bloed laten prikken? Dan kunt u zonder afspraak naar de afdeling Bloedafname.

Prikpost 'In de Leonardus'

Wilt u naar de prikpost 'In de Leonardus' aan het Emmaplein in 's-Hertogenbosch? Dan hoeft u geen afspraak te maken.  

Bloedingsneiging

Heeft u een verwijzing voor diagnostiek door bloedingsneiging? Maak dan een afspraak via telefoonnummer (073) 553 27 64. U hoeft niet online een afspraak te maken.

Inleveren van sperma

Moet u sperma (semen) inleveren voor onderzoek? Maak hiervoor een afspraak via het telefoonnummer (073) 553 27 64.

Lever het sperma in bij de balie van het laboratorium Klinische Chemie en Hematologie (H-gebouw, bouwlaag 0, ontvangst 2). Dit kan niet bij de prikposten of de afdeling Bloedafname!

Avondspreekuur bloedprikken

Wist u dat u ook op dinsdagavond bloed kan prikken in het JBZ?

  • Dinsdag tot 20.00 uur
  • Hoofdlocatie 's-Hertogenbosch
Maak hier een afspraak

Meer informatie

Alle informatie over hoe het bloedprikken gaat

Bloedprikken

Waar kunt u terecht?

Locaties en prikposten

Alle informatie over de afdeling

Bloedafname

Bloedprikken kan alléén op afspraak. U maakt eenvoudig zelf online een afspraak. Klik op deze link om een afspraak te maken.

Hulp nodig?

Lukt het niet om online een afspraak te maken? Neem dan contact op met de afdeling Diagnostiek.

De afdeling Diagnostiek is bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 12.00 uur en 13.30 en 16.30 uur via het telefoonnummer (073) 553 36 99, kies keuze 1. 

Code LAB-033, LAB-035
Laatste revisie: 27 februari 2024 - 08:44