Prikafspraak maken

JBZ prikafspraak

Bloedprikken kan alléén op afspraak.

U maakt eenvoudig zelf online een afspraak:

Maak een afspraak!

Hulp nodig? Bel dan (073) 553 36 99 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur, kies keuze 1)

Vanaf 22 augustus is het niet meer nodig een afspraak te maken voor alléén materiaalafgifte. Voor alleen het inleveren van materialen zoals urine en ontlasting kunt u gewoon binnen lopen bij één van onze prikposten. 

24 uurs urine of ontlasting kunt u alleen inleveren bij de locaties in ’s-Hertogenbosch, Boxtel, Drunen, Rosmalen, Zaltbommel Gamerschestraat en de prikpost St. Teunislaan.

Minder lang in de wacht?

Kijk in de tabel voor de actuele tijden waarop u het beste kunt bellen naar 073 553 36 99:

Tijdstip Wachttijd
        08.30 - 14.00 uur lang (meer dan 15 minuten)
        14.00 - 15.00 uur gemiddeld
        15.00 - 17.00 uur kort

Op maandag en dinsdag is het meestal druk aan de telefoon. Op woensdag, donderdag en vrijdag is de wachttijd korter.

Goed om te weten:

Bij alle JBZ-priklocaties

Een afspraak maken is nodig bij alle JBZ-priklocaties. Er is één uitzondering: bij de prikpost 'In de Leonardus' aan het Emmaplein in 's-Hertogenbosch hoeft u géén afspraak te maken. 

Trombosedienst

Ook als u patiënt bent bij de Trombosedienst moet u een afspraak maken als u naar een JBZ-priklocatie komt. Moet u óók bloedprikken? Dan kunt u het combineren. U hoeft alléén een afspraak te maken voor bloedprikken. Wordt u altijd thuis geprikt? Dan maakt u een afspraak op de manier die u gewend bent. 

Materialen inleveren en ophalen

U hoeft géén afspraak te maken voor alleen het inleveren van materialen, zoals urine en ontlasting. Wilt u tegelijk bloedprikken én materialen inleveren? Dan maakt u wél een afspraak. 

Komt u alléén materialen inleveren? In de wachtkamer van de prikpost ziet u waar u uw materialen kunt inleveren. Heeft u óók een afspraak voor bloedprikken? Neem dan uw materialen mee naar de prikcabine.

U kunt voor het inleveren van materialen terecht op alle priklocaties van het JBZ. Maar let op: 24 uurs urine of ontlasting kunt u alleen inleveren bij de locaties in ’s-Hertogenbosch, Boxtel, Drunen, Rosmalen, Zaltbommel Gamerschestraat en de prikpost Teunislaan.

U hoeft ook géén afspraak te maken voor het ophalen van materialen, zoals een potje of bokaal. U kunt deze alleen ophalen op onze hoofdlocatie en JBZ Dichtbij locaties (in Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel Gamerschestraat). 

 

Bloedprikken ná uw poliafspraak

Bent u op de polikliniek in het ziekenhuis en moet u meteen daarna bloed laten prikken? Dan kunt u zonder afspraak naar de bloedafname.

Bloedingsneiging

Heeft u een verwijzing voor diagnostiek t.a.v. bloedingsneiging? Maak dan een afspraak via telefoonnummer (073) 553 27 64. U hoeft niet online een afspraak te maken.
 

Inleveren van sperma (semen)

Moet u sperma (semen) inleveren voor onderzoek? U maakt hiervoor een afspraak via het telefoonnummer (073) 553 27 64. U levert het sperma in bij de balie van het laboratorium Klinische Chemie en Hematologie (H-gebouw, bouwlaag 0, ontvangst 2). Dit kan niet bij de prikposten of de afdeling Bloedafname!

Over uw afspraak

Afspraakbevestiging

Wij sturen u een bevestiging per e-mail als u online een afspraak heeft gemaakt (als u een emailadres heeft ingevuld). Ontvangt u geen e-mail? Controleer de map met ongewenste e-mail. Het kan ook zijn dat uw e-mailserver de e-mail heeft geblokkeerd. U hoeft niet te bellen. Uw afspraak gaat door. 

Afspraak verzetten of afzeggen

Wilt u uw afspraak verzetten of afzeggen? Dit kan vanaf nu ook eenvoudig online. Ga naar www.jbz.nl/prikafspraak. Lukt dit niet? Neem dan contact op met de afdeling Diagnostiek. Het secretariaat is bereikbaar op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur via telefoonnummer (073) 553 36 99 (kies optie 1). Bent u patiënt bij de Trombosedienst? Bel dan (073) 553 86 16 op werkdagen van 08.30 - 16.30 uur. 

Heeft u corona(klachten)? Of bent u om een andere reden in thuisquarantaine?

Heeft u corona(klachten)? Of bent u om een andere reden in thuisquarantaine? Bijvoorbeeld omdat u op corona bent getest en de uitslag nog niet heeft. Neem dan contact op met de aanvrager van het onderzoek. De aanvrager bepaalt of het bloedprikken toch door moet gaan. 

Moet het bloedprikken toch doorgaan? Dan moet u een medisch mondneusmasker dragen bij de priklocatie. Dit ligt voor u klaar bij de ingang. Draag het medisch mondneusmasker zolang u bij de prikpost bent. U mag geen eigen mondkapje dragen.

Wat neemt u mee?

Ook als u een afspraak heeft gemaakt, neemt u mee:

  • Uw patiëntenpas van het Jeroen Bosch Ziekenhuis 
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Het aanvraagformulier of patiëntbericht van Zorgdomein van uw (huis)arts of verloskundige

Kom niet te vroeg en niet te laat

Kom zo kort mogelijk voor uw afspraak naar de priklocatie. Als u 5 minuten van te voren naar binnen gaat, is dat voldoende. Bent u te vroeg? Wacht dan in de auto of buiten.

Meer informatie

Alle informatie over hoe het bloedprikken gaat

Bloedprikken

Waar kunt u terecht?

Locaties en prikposten

Alle informatie over de afdeling

Bloedafname

Code LAB-033, LAB-035
Laatste revisie: 14 oktober 2022 - 14:46