Headerafbeelding
afdelingen kindergeneeskunde wachtkamer
Afdeling

Kindergeneeskunde

Kinderartsen behandelen ziekten bij kinderen. Ook proberen ze te voorkomen dat stoornissen in de groei of ontwikkeling van het kind optreden.

De kinderartsen behandelen kinderen van alle leeftijden: van pasgeborenen tot adolescenten (tot 18 jaar). Ze stemmen de behandeling en begeleiding van kinderen af op hun leeftijd, lichaamsbouw, maar ook op hun ontwikkelingsniveau.

Het JBZ heeft een eigen kinder- en jongerenwebsite: Hallo ziekenhuis! Deze website bereidt kinderen en jongeren voor op hun komst naar het ziekenhuis.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Controleer de zorgverzekering van uw kind

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of uw kind verzekerd is voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

MijnJBZ voor kinderen

Kinderen onder de 12 jaar en hun ouders kunnen niet inloggen in het dossier van het kind in MijnJBZ. Wilt u informatie in het dossier inzien? Dan kunt u mogelijk een machtiging voor uw kind aanvragen. Kijk voor de actuele informatie op www.mijnjbz.nl/machtiging.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u met uw kind naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij uw kind past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Kinderen op de operatiekamer

Wordt uw zoon of dochter binnenkort geopereerd in het JBZ? Hier vindt u alle belangrijke informatie op een rij.

Rechten en plichten voor kinderen

Kinderen en hun ouders hebben in het ziekenhuis rechten en plichten. Hier vindt u een overzicht.

Met een verstandelijke beperking naar het ziekenhuis

Als uw kind, familielid of cliënt een verstandelijke beperking heeft, kan een bezoek aan het ziekenhuis extra spannend zijn. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben we extra aandacht voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wetenschappelijk onderzoek

Kindergeneeskunde voert ook wetenschappelijk onderzoek uit. Het kan daarom zijn dat we u vragen om met uw kind deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek. Deelname is natuurlijk geen verplichting. Als u niet wilt deelnemen, heeft dat geen gevolgen voor de behandeling van uw kind. Heeft u een vraag? Dan kunt u deze stellen aan de researchverpleegkundige via researchkind@jbz.nl

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Cathelijne van der Feen
Drs. C. van der Feen
Kinderarts-MDL
Bekijk ons team

Meer informatie

Code AFD-102
Laatste revisie: 16 april 2024 - 12:58

Kindergeneeskunde