Headerafbeelding
afdelingen gynaexologie algemeen aanmelden aanmeldzuil
Afdeling

Gynaecologie en Verloskunde

Het specialisme Gynaecologie en Verloskunde houdt zich bezig met de medische zorg voor de vrouw in al haar levensfasen.

Bij Gynaecologie en Verloskunde worden aanstaande moeders begeleid tijdens hun zwangerschap en bevalling, als daarvoor specialistische hulp noodzakelijk is. Maar ook vóór de zwangerschap kunt u de gynaecoloog raadplegen. Bijvoorbeeld als u medische problemen heeft die van invloed kunnen zijn op het verloop van de zwangerschap.

Lees meer

Ook gaan vrouwen naar de gynaecoloog bij problemen die te maken hebben met de geslachtsorganen, zoals onregelmatige of overvloedige menstruatie, afwijkend uitstrijkje, anticonceptie en seksuologische problemen. Problemen die op oudere leeftijd kunnen voorkomen zijn overgangsklachten, incontinentie, verzakking van de blaas, en kanker aan de geslachtsorganen.

De nieuwste technieken

De gynaecologen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis maken gebruik van de nieuwste technieken. Hierbij opereren zij bijvoorbeeld veel met behulp van kijkoperaties. Een voorbeeld van deze zogenaamde ‘minimaal invasieve technieken’ is de LESS-techniek. De gynaecologen gebruiken deze techniek bijvoorbeeld bij het verwijderen van een eierstok, eierstokcyste of de baarmoeder. Minimaal invasieve chirurgie biedt grote voordelen voor u als patiënt, omdat u sneller herstelt en minder littekens overhoudt.
 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Zwangerschap & bevalling

Bent u zwanger? Of wilt u graag zwanger worden? Dan begeleiden wij u daar graag bij. Hier vindt u alle belangrijke informatie, zodat u en uw partner zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden.

Veel gestelde vragen over Gynaecologie en Verloskunde

Heeft u een vraag? Kijk eerst of het antwoord op uw vraag wellicht op onze pagina met veel gestelde vragen staat, voordat u contact met ons opneemt.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Jan-Peter de Bruin
Dr. J.P. de Bruin
Gynaecoloog
profielfoto zorgverlener Remke Dullemond
Drs. R.C. Dullemond
Gynaecoloog-perinatoloog
Bekijk ons team
Code AFD-049
Laatste revisie: 16 april 2024 - 12:57

Gynaecologie en Verloskunde