Headerafbeelding
De balie van het Oncologisch Centrum
Afdeling

Oncologisch Centrum

Het Oncologisch Centrum is de centrale plaats in het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor patiënten met kanker of bloedziekten.

Hier kunt u terecht voor polikliniekbezoeken en behandelingen. Binnen het Oncologisch Centrum stemmen deskundige zorgverleners de zorg en behandeling op elkaar af.

Kanker is een ingrijpende ziekte. Alles waar u mee te maken krijgt voor, tijdens of na de behandeling hebben we voor u verzameld op onze pagina 'Kanker'. 

Bekijk de pagina 'Kanker'

Mensen met kanker vormen een risicogroep voor het Coronavirus. Meer informatie vindt u op de pagina Kanker en het Coronavirus.

Lees meer

Als u te horen krijgt dat u (mogelijk) kanker heeft, is dat een grote schok. Vaak breekt er een onzekere periode aan. U moet allerlei onderzoeken en behandelingen ondergaan, terwijl u emotioneel veel te verwerken krijgt. Op het Oncologisch Centrum doen we er alles aan om u bij dit alles zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Naar het ziekenhuis in Coronatijd

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in Coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Online community

Jongvolwassenen met kanker kunnen lotgenoten ontmoeten en ervaringen uitwisselen binnen de online community AYA4

Workshops uiterlijke verzorging (online)

Het Oncologisch Centrum organiseert samen met de stichting Look Good… Feel Better workshops met tips en adviezen over uiterlijke verzorging voor mensen met kanker. Vanwege het Coronavirus biedt de stichting Look Good... Feel Better de workshops nu online aan. De workshops zijn gratis. 

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Griepprik voor mensen met kanker

Als u behandeld wordt voor kanker, adviseren onze zorgverleners u om u te laten inenten tegen griep. Dat kan via de huisarts, in oktober of november.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Alexandra Herbers
Dr. A.H.E. Herbers
Internist-oncoloog-hematoloog
Profielfoto zorgverlener Hans Pruijt
Dr. J.F.M. Pruijt
Internist-oncoloog-hematoloog
Profielfoto zorgverlener Corinne van Rossum
Drs. C.T.A.M. van Rossum
Internist-oncoloog
Bekijk ons team

Meer informatie

Code AFD-028
Laatste revisie: 11 juni 2020 - 10:57

Oncologisch Centrum