Herhaalrecept via MijnJBZ

Het aanvragen van een herhaalrecept kan ook online via MijnJBZ.

Elke dag van de week, 24 uur per dag. Wanneer dat u het beste uitkomt. Het aanvragen van een herhaalrecept geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Wilt u online een herhaalrecept aanvragen via MijnJBZ? Volgt u dan het onderstaande stappenplan:

Stap 1: Log in op MijnJBZ.  U gebruikt hiervoor uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord. Het is belangrijk dat uw DigiD is uitgebreid met een extra controle via sms.

Stap 2: Bent u ingelogd in MijnJBZ? Kiest u dan in de menubalk voor ‘Mijn gegevens’. Klik vervolgens op ‘Persoonlijke gegevens’. Op deze pagina kunt u uw e-mailadres controleren, registreren of wijzigen.

Stap 3: Om er zeker van te zijn dat het e-mailadres juist is, klikt u op de knop ‘Start de controle’. Vervolgens wordt er een e-mail verstuurd naar het door u opgegeven e-mailadres. In de ontvangen e-mail vindt u een code. In uw MijnJBZ kunt u deze code invoeren. Vervolgens klikt u op de knop ‘Opslaan’.

Stap 4: Ga naar ‘Contact en e-consult’. Daarna klikt u op ‘Mijn e-consult’. Vink de optie ‘Stuur mij een melding per e-mail als er een nieuw e-consultbericht of herhaalrecept klaar staat in MijnJBZ’ aan. Als uw medicijnen klaarliggen, wordt u hier per e-consult direct over geïnformeerd.  

Stap 5: Vanaf nu kunt u via MijnJBZ een herhaalrecept aanvragen. Klik in de menubalk op ‘Dossier’. Klik daarna op:

  1. ‘Medicijnen en Allergieën’
  2. 'Mijn herhaalrecepten'
  3. 'Nieuwe herhaalrecept aanvraag indienen'
  4. Klik op 'rode button' achter het medicijn, herhaalrecept aanvragen

Stap 6: Vul bij ‘Kies uw specialisme’ het specialisme in dat het recept heeft uitgeschreven. Staat het gewenste specialisme er niet bij? Dan is het online aanvragen van een herhaalrecept voor dit specialisme nog niet mogelijk.

Stap 7: Controleer bij het onderwerp van de aanvraag of de geselecteerde medicijnen juist zijn. 

Stap 8: Vul in het tekstveld de volgende gegevens in: 

  • Uw behandelend arts
  • De apotheek waar u het recept wilt ophalen. Typ ‘Thuisapotheek’ of typ de naam en plaats van een andere apotheek
  • Gewenst aantal/periode

Stap 9: Klik tot slot op ‘Herhaalrecept aanvraag indienen’. Uw aanvraag is nu verzonden. 

Let op! U kunt via MijnJBZ een herhaalrecept aanvragen tot één jaar na uw laatste afspraak bij het specialisme. Is uw afspraak langer dan één jaar geleden? Belt u dan naar het behandelend specialisme.

Code MIJ-012
Laatste revisie: 3 april 2020 - 10:09