Afdeling

Endometriose Team

Endometriose is een chronische ziekte. Dat wil zeggen dat het nooit helemaal verdwijnt, maar er zijn wel goede behandelingen om de ziekte onder controle te krijgen. Als u last heeft van endometriose, kan dit uw leven enorm beïnvloeden. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een Endometriose Team dat zo nodig hulp biedt. 

In het team zitten: een gynaecoloog, een verpleegkundige, een fysiotherapeut, een psycholoog en een seksuoloog. Het team kijkt met u naar mogelijke behandelingen en kan u ondersteunen als de klachten van endometriose leiden tot situaties waarin u niet kunt werken, uw sociale leven niet kunt leiden zoals u zou willen, of als er problemen in uw relatie ontstaan. 

Lees meer

U staat bij het team centraal, het team levert de zorg waar u behoefte aan heeft om zoveel mogelijk het leven te kunnen leiden zoals u wilt. Wij luisteren goed naar uw wensen en kunnen u vertellen wat de mogelijkheden zijn. U bepaalt welke oplossing het beste bij u past en zo komen we samen tot een behandelplan.   

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Foto van Malou Herman
Dr. M.C. Herman
Gynaecoloog
Profielfoto van Annemarie Schernk
A. Schenk
Verpleegkundige Voortplantingsgeneeskunde
Bekijk ons team
Code AFD-000
Laatste revisie: 24 mei 2024 - 11:01

Endometriose Team