Headerafbeelding
afdelingen kindergeneeskunde wachtkamer
Afdeling

Kindergeneeskunde

Kinderartsen behandelen ziekten bij kinderen. Ook proberen ze te voorkomen dat stoornissen in de groei of ontwikkeling van het kind optreden.

De kinderartsen behandelen kinderen van alle leeftijden: van pasgeborenen tot adolescenten (tot 18 jaar). Ze stemmen de behandeling en begeleiding van kinderen af op hun leeftijd, lichaamsbouw, maar ook op hun ontwikkelingsniveau.

Het JBZ heeft een eigen kinder- en jongerenwebsite: Halloziekenhuis.nl. Deze website bereidt kinderen en jongeren voor op hun komst naar het ziekenhuis. Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren zoveel mogelijk in hun eigen, veilige omgeving worden voorgelicht over hun behandeling  of onderzoek. 

Ga naar Halloziekenhuis.nl

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

20
aandoeningen
Bekijk aandoeningen
24
onderzoeken
Bekijk onderzoeken
48
behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Kinderen op de operatiekamer

Wordt uw zoon of dochter binnenkort geopereerd in het JBZ? Hier vindt u alle belangrijke informatie op een rij.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Controleer de zorgverzekering van uw kind

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of uw kind verzekerd is voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ voor kinderen

Kinderen onder de 12 jaar en hun ouders kunnen niet inloggen in het dossier van het kind in MijnJBZ. Wilt u informatie in het dossier inzien? Bespreek dit dan met de zorgverlener of maak gebruik van het formulier ‘Aanvraag kopie medische gegevens’.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Rechten en plichten voor kinderen

Kinderen en hun ouders hebben in het ziekenhuis rechten en plichten. Hier vindt u een overzicht.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Cathelijne van der Feen
Drs. C. van der Feen
Kinderarts - MDL
Bekijk ons team

Meer informatie

Laatste revisie: 11 februari 2019 - 16:26