Headerafbeelding
afdelingen kindergeneeskunde wachtkamer
Afdeling

Spreekuur van het Kinder Incontinentie Team (KIT)

Het Kinder Incontinentie Team (KIT) is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met plas- en poepproblemen.

Het Kinder Incontinentie Team bestaat uit kinderartsen, een kinderuroloog, kinder- en jeugdpsychologen, kinderbekkenfysiotherapeuten, medisch pedagogisch zorgverlener (MPZ)  en een verpleegkundig specialist.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Behandelingen
Bekijk behandelingen

Over dit spreekuur

Alle belangrijke informatie op een rij

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Miranda van Duren
M. van Duren- van Iersel
Verpleegkundig specialist
profielfoto zorgverlener Petr Jira
Dr. P.E. Jira
Kinderarts-neonatoloog
Bekijk ons team

Meer informatie

Code KIN-719
Laatste revisie: 24 augustus 2021 - 16:57
Over dit spreekuur

Spreekuur van het Kinder Incontinentie Team (KIT)

Kinderarts en verpleegkundig specialist

De kinderarts en verpleegkundig specialist onderzoeken of er lichamelijke afwijkingen of ziektes zijn. Zij kunnen advies geven of medicijnen voorschrijven en besluiten of verder onderzoek in het KIT-spreekuur of bij de kinderuroloog nodig is. Daarnaast traint en coacht de verpleegkundig specialist ook kinderen met plas- en/of poepproblemen.

Kinder- en jeugdpsycholoog

De kinder- en jeugdpsycholoog beoordeelt mee wat de reden kan zijn voor de poep- en plassproblemen. Zij kijkt hierbij onder andere naar het gedrag en de emoties van het kind. Ook betrekt zij de ouders hierbij. Daarnaast adviseert zij de andere KIT-teamleden.

Kinderbekkenfysiotherapeut

De kinderbekkenfysiotherapeut onderzoekt de manier waarop uw kind plast. Dit doet ze onder andere met de plascomputer (uroflowmetrie). Ook bekijkt hij of zij hoe de bekkenbodem er uit ziet en hoe de bekkenbodemspieren werken. Hierbij moet uw kind zijn of haar onderkleding uitdoen. De fysiotherapeut beoordeelt tevens houding en algemene motorische vaardigheden.

Medisch pedagogisch zorgverlener

De medisch pedagogisch zorgverlener bekijkt hoe u en uw kind omgaan met de poep- en/of plasproblemen. Hij of zij adviseert, traint en begeleidt de ouders hierbij.

Kinderuroloog

De kinderuroloog kunnen we zo nodig om advies vragen. De kinderuroloog kan verder onderzoek doen. Hiervoor moeten we dan wel een andere afspraak maken.