Headerafbeelding
De operatiekamer van het ziekenhuis
Afdeling

Vaatchirurgie

Vaatchirurgen behandelen patiënten met vaataandoeningen, zoals een vaatvernauwing of juist een verwijding van het bloedvat.

Patiënten met een vaatvernauwing krijgen bijvoorbeeld vaak een dotterbehandeling of stentplaatsing. Spataderen behandelt de vaatchirurg met een inwendige lasertechniek. Daarnaast legt de vaatchirurg shunts aan bij patiënten die moeten dialyseren.

Lees meer

Hybride operatiekamer

De vaatchirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis maken gebruik van de nieuwste technieken en beste apparatuur. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft als één van de weinige ziekenhuizen in Nederland een hybride operatiekamer. Op deze operatiekamer kan de specialist tijdens de operatie goede röntgenopnames maken van de geopereerde bloedvaten. Ook kunnen op een hybride operatiekamer vaatoperaties minimaal invasief worden uitgevoerd. Minimaal invasief betekent dat de chirurg zo min mogelijk schade aan weefsels toebrengt, door te opereren via hele kleine - en zo min mogelijk - sneetjes.

Vaatkeurmerk 

De vaatchirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben het Vaatkeurmerk van de Harteraad. Het Vaatkeurmerk geeft aan dat de vaatzorg in het Jeroen Bosch Ziekenhuis voldoet aan vijftien kwaliteitscriteria.  

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

11
aandoeningen
Bekijk aandoeningen
12
onderzoeken
Bekijk onderzoeken
15
behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Jan-Willem Hinnen
Dr. J.W. Hinnen
Vaatchirurg
profielfoto zorgverlener Olivier Koning
Dr. O.H.J Koning
Vaatchirurg
Bekijk ons team
Laatste revisie: 19 maart 2019 - 10:53