Headerafbeelding
Operatiedossier Operatiekamer 2
Afdeling

Operatiecentrum

In het Operatiecentrum worden operaties uitgevoerd voor alle voorkomende specialismen, behalve cardiochirurgie.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis beschikt over 16 hypermoderne operatiekamers, voorzien van geavanceerde apparatuur. Voor de zorg na de operatie heeft het JBZ een grote recovery (uitslaapkamer), waar patiënten na de behandeling intensief bewaakt en behandeld worden. Als dat nodig is, worden patiënten tot 24 uur na de operatie bewaakt op de ‘24-uurs recovery’.

Lees meer

Met behulp van het patiëntbewaking en registratiesysteem worden de patiënten gedurende hun verblijf binnen het Operatiecentrum steeds gevolgd en kan hen de meest optimale behandeling geboden worden.

De nieuwste technieken

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt gewerkt met de nieuwste apparatuur en operatietechnieken. Zo worden  veel operaties uitgevoerd als kijkoperatie, zijn er vier 3D-operatiekamers in het Operatiecentrum en beschikt het Jeroen Bosch Ziekenhuis over de nieuwste versie van de Da Vinci operatierobot.

Kwaliteit en veiligheid

In het Operatiecentrum zijn kwaliteit en veiligheid erg belangrijk. Daarom worden alle medewerkers van het Operatiecentrum regelmatig getraind, werken we met richtlijnen, protocollen en checklists en kijken we voortdurend hoe we onze werkwijze verder kunnen verbeteren.

Praktische tips

Voor, tijdens en na een operatie in het JBZ

Komt u binnenkort voor een operatie naar het JBZ? Hier vindt u alle belangrijke informatie op een rij.

Kinderen op de operatiekamer

Wordt uw zoon of dochter binnenkort geopereerd in het JBZ? Hier vindt u alle belangrijke informatie op een rij.

Naar het ziekenhuis in coronatijd

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Informatie voor ouders en kinderen over het coronavirus

Wij zien op onze polikliniek veel kinderen en hun ouders. Het Nederlands Jeugdinstituut heeft informatie verzameld voor ouders en kinderen over het coronavirus. U vindt er opvoedtips en uitleg voor jonge kinderen, jongeren en jongvolwassenen over het coronavirus. Op de website van het NJi staat ook informatie voor (zorg)professionals.

Meer informatie

Code AFD-110
Laatste revisie: 18 juni 2021 - 13:00

Operatiecentrum