Headerafbeelding
Operatiedossier Operatiekamer 2
Afdeling

Operatiecentrum

In het Operatiecentrum worden operaties uitgevoerd voor alle voorkomende specialismen, behalve cardiochirurgie.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis beschikt over 16 hypermoderne operatiekamers, voorzien van geavanceerde apparatuur. Voor de zorg na de operatie heeft het JBZ een grote recovery (uitslaapkamer), waar patiënten na de behandeling intensief bewaakt en verzorgd worden. Als dat nodig is, worden patiënten tot 24 uur na de operatie bewaakt op de ‘24-uurs recovery’.

Lees meer

Met behulp van het patiëntbewaking en registratiesysteem worden de patiënten gedurende hun verblijf binnen het Operatiecentrum steeds gevolgd en kan hen de meest optimale behandeling geboden worden.

De nieuwste technieken

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt gewerkt met de nieuwste apparatuur en operatietechnieken. Zo worden  veel operaties uitgevoerd als kijkoperatie, zijn er vier 3D-operatiekamers in het Operatiecentrum en beschikt het Jeroen Bosch Ziekenhuis over twee Da Vinci operatierobots.

Kwaliteit en veiligheid

In het Operatiecentrum zijn kwaliteit en veiligheid erg belangrijk. Daarom worden alle medewerkers van het Operatiecentrum regelmatig getraind, werken we met richtlijnen, protocollen en checklists en kijken we voortdurend hoe we onze werkwijze verder kunnen verbeteren.

Praktische tips

Voor, tijdens en na een operatie in het JBZ

Komt u binnenkort voor een operatie naar het JBZ? Hier vindt u alle belangrijke informatie op een rij.

Kinderen op de operatiekamer

Wordt uw zoon of dochter binnenkort geopereerd in het JBZ?  U vindt hier informatie over de gang van zaken voor, tijdens en na de operatie. Dit kan u helpen bij de voorbereiding op de operatie.

Meer informatie

Code AFD-110
Laatste revisie: 16 november 2023 - 14:25

Operatiecentrum