Headerafbeelding
Patiënt krijgt een Duplex onderzoek
Afdeling

Vaatlaboratorium

In het Vaatlaboratorium doen we onderzoek naar het functioneren van de bloedvaten.

U kunt worden doorverwezen naar het Vaatlaboratorium als vermoed wordt dat u etalagebenen heeft, of spataderen. Eerst moet duidelijk zijn welke problemen er precies in de vaten zijn, voordat de specialist u een bepaalde behandeling kan adviseren.

Lees meer

In het Vaatlaboratorium kunnen we met behulp van een duplexonderzoek of een doppleronderzoek eventuele problemen in de vaten opsporen. In het Vaatlaboratorium worden deze onderzoeken gedaan voor verschillende specialismen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, zoals voor Vaatchirurgie, Interne Geneeskunde, Neurologie en Dermatologie. Alle onderzoeken worden uitgevoerd door gespecialiseerde vaatdiagnostisch laboranten.

Het Vaatlaboratorium doet geen onderzoek naar de bloedvaten van het hart. Dit wordt gedaan op de afdelingen Cardiologie, Radiologie en Nucleaire Geneeskunde.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Meer informatie

Code AFD-125
Laatste revisie: 18 januari 2023 - 16:17

Vaatlaboratorium