In de periode na ontslag vinden er verschillende contact- en controlemomenten plaats:
Belcontact verpleegkundige afdeling Neurologie
Ongeveer 1 week na ontslag uit het ziekenhuis belt een verpleegkundige van de afdeling Neurologie u op. Uit ervaring weten we dat juist wanneer u weer thuis bent, u allerlei vragen kunt hebben. Deze kunt u dan met de verpleegkundige bespreken.
We proberen u 2 keer te bellen tussen 13.00 en 16.00 uur. Dit lukt niet altijd door onverwachte drukte op de afdeling.
We bellen u met een anoniem nummer. Als u uw telefoon de 1e keer niet beantwoordt, dan probeert de verpleegkundige het later nog een keer. Lukt het niet om contact met u te krijgen, dan wordt u daarna niet meer teruggebeld voor telefonische nazorg.
Huisbezoek nazorgverpleegkundige
Bij ontslag uit het ziekenhuis melden wij u aan bij de nazorgverpleegkundige van de thuiszorg, behalve als u daar bezwaar tegen heeft. Zij belt u binnen ongeveer 2 weken na ontslag op, om te horen hoe het met u gaat. Als u dat wilt, plant de nazorgverpleegkundige een afspraak met u in voor een huisbezoek.
Controleafspraak verpleegkundig specialist
Na 8 tot 12 weken heeft u een controle bij de verpleegkundig specialist in het ziekenhuis. Afhankelijk van uw situatie is dit een belafspraak, videoafspraak of een afspraak waarbij u naar het ziekenhuis komt.
Tijdens deze controleafspraak kijken we hoe het met u gaat op medisch gebied (risicofactoren, behandeling, medicatie en eventuele bijwerkingen). Eventueel onderzoekt de verpleegkundig specialist of er problemen zijn op het gebied van het denken (geheugen, concentratie, overzicht houden). Als het nodig is, zorgt ze voor verdere begeleiding of verwijst ze u door naar een andere zorgverlener. Om u voor te bereiden vragen we u een aantal vragenlijsten in te vullen, als het kan met uw naaste. Het is prettig als uw naaste bij de controleafspraak aanwezig is.
Controle door uw huisarts
Na ontslag is het belangrijk dat uw huisarts u opneemt in het CVRM (Cardio Vasculair Risico management) programma. Daarbij wordt u gecontroleerd op risicofactoren zoals cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en leefstijl en vindt eventuele behandeling hiervan plaats. Dit is belangrijk om de kans op herhaling van een CVA zo klein mogelijk te maken.