Headerafbeelding
Foto mobiele telefoon in hand
Behandeling

CVA (beroerte) thuismonitoring

Mensen die een beroerte (CVA) of een TIA hebben gehad en met ontslag naar huis gaan, kunnen gebruik maken van thuismonitoring. U kunt dit bespreken met uw behandelaar.

Bij thuismonitoring hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis. U krijgt op deze manier de zorg die bij u past.

Hoe verloopt thuismonitoring?

Hier vindt u alle belangrijke informatie

Betrokken afdelingen

Code NEU-401
Laatste revisie: 15 april 2024 - 15:48
Hoe verloopt thuismonitoring?

CVA (beroerte) thuismonitoring

Bij thuismonitoring voert u metingen over uw gezondheid in via een app op uw telefoon. Deze metingen komen binnen in het Monitoringscentrum.

Wijken de metingen af? Dan nemen we contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Wanneer dat nodig is, overleggen we met de verpleegkundig specialist van Neurologie of met de neuroloog. Zo houden we u goed in de gaten.

U heeft een smartphone nodig. Hierop installeert u de Thuismeten app.

Vragen invullen

In de Thuismeten app vult u elke 14 dagen verschillende vragen in, waaronder vragen over angst, vermoeidheid, somberheid, cognitie (het denkvermogen), beweging en hoe het met uw uitvalsklachten gaat. U kunt uw klachten ook toelichten. 

Op deze manier meten we eigenlijk hoe het met u gaat. 

De antwoorden komen terecht bij het Monitoringscentrum. Als de metingen afwijken, krijgen de medewerkers van het Monitoringscentrum een melding. We nemen dan contact met u op en kunnen op tijd hulp bieden als uw situatie verandert.

Informatie en adviezen

Via de Thuismeten app geven we u ook informatie over de gevolgen van een CVA, de behandeling van klachten, leefstijl enzovoorts.

Voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld bij het installeren van de app, kunt u contact opnemen met het Monitoringscentrum.

U kunt ook via de 'Thuismeten-app' contact opnemen met het Monitoringscentrum. Bijvoorbeeld als u algemene vragen heeft of wanneer u twijfelt over uw situatie. Dit doet u gemakkelijk via de knop 'Contact met zorgverlener' die u kunt vinden onder het kopje 'Zelfzorg'.

Let op: in spoedeisende situaties belt u NIET met het Monitoringscentrum maar naar uw eigen huisarts, de huisartsenpost (buiten kantooruren), of 112!