Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Urologie

Het specialisme Urologie houdt zich bezig met de urinewegen van de man en de vrouw, en de geslachtsorganen van de man.

De uroloog behandelt aandoeningen aan de nieren, bijnieren, urineleiders, blaas, urinebuis, penis, scrotum en de prostaat. Voorbeelden van aandoeningen die de uroloog behandelt zijn: nierstenen, prostaatkanker, blaaskanker, impotentie, plasklachten en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Ook de sterilisatie bij de man hoort bij het vakgebied van de uroloog.

Lees meer

Kinderurologie

Eén van onze urologen is kinderuroloog. De kinderuroloog behandelt kinderen met afwijkingen aan de urinewegen of geslachtsorganen. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om een afwijkende plaats van het plasgaatje (hypospadie), niet ingedaalde testikels, een verkleving van de voorhuid, een vernauwing van de voorhuid, het terugstromen van urine uit de blaas naar de nieren, bedplassen of incontinentie.

De nieuwste technieken

De uroloog opereert steeds vaker met behulp van de operatierobot. Dankzij deze robot is er geen grote snee in de buik nodig,  maar kan de operatie worden uitgevoerd via enkele kleine sneetjes in de buik. Het voordeel hiervan is dat u na de operatie sneller herstelt. Ook kan de arts met de robot nauwkeuriger opereren, waardoor er minder kans is op complicaties.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Veel gestelde vragen over Urologie

Heeft u een vraag? Kijk eerst of het antwoord op uw vraag wellicht op onze pagina met veel gestelde vragen staat, voordat u contact met ons opneemt.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
profielfoto zorgverlener Rob Schipper
Drs. R.A. Schipper
Uroloog, Medisch seksuoloog
Bekijk ons team
Code AFD-002
Laatste revisie: 21 mei 2024 - 15:51

Urologie