Headerafbeelding
Verpleegkundige meet de bloeddruk bij een patiënt op een verpleegafdeling
Afdeling

Verpleegafdeling Kort Verblijf en Urologie

De verpleegafdeling Kort Verblijf en Urologie is bedoeld voor urologische patiënten en patiënten van andere specialismen die voor een grotere ingreep opgenomen moeten worden in het ziekenhuis.  

Na een kleinere ingreep, wordt u meestal opgenomen op de afdeling Dagbehandeling Snijdend of de afdeling Dagbehandeling Beschouwend.

Het is mogelijk dat u vóór de operatie eerst wordt opgenomen op de Operatie Ontvangst Afdeling.

Over deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie op een rij

Betrokken afdelingen

Meer informatie

Code AFD-112
Laatste revisie: 22 juni 2021 - 15:07
Over deze verpleegafdeling

Verpleegafdeling Kort Verblijf en Urologie

Wie werken hier?

Naast urologen en verpleegkundigen zijn er op de verpleegafdeling Kort Verblijf en Urologie fysiotherapeuten, diëtisten, een maatschappelijk werker en een geestelijk verzorger werkzaam.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. U zult daarom ook bijvoorbeeld leerling-verpleegkundigen en urologen in opleiding (arts-assistenten) tegenkomen. De urologen in opleiding worden begeleid door de urologen. De leerling-verpleegkundigen werken altijd onder supervisie van gediplomeerde verpleegkundigen. 

Artsenvisite

Iedere dag tussen 8.30 uur en 11.00 uur komt een zaalarts (dit is een arts-assistent urologie) met een verpleegkundige bij u langs. Stel gerust uw vragen. Er worden afspraken gemaakt over uw verdere behandeling. De specialisten lopen regelmatig mee, maar hebben afwisselend dienst. Het is mogelijk dat een collega van uw behandelend arts visite loopt.

Informatie voor de familie

Als u wordt opgenomen op de verpleegafdeling Kort Verblijf en Urologie, vragen wij u een eerste contactpersoon te benoemen. Dat kan uw partner, een familielid of iemand anders uit uw naaste omgeving zijn. Wij geven tijdens uw opname alleen informatie aan u en uw eerste contactpersoon.

Bent u eerste contactpersoon en wilt u iets vragen of bespreken? Vraag dan bij de balie aan de secretaresse naar de verantwoordelijke verpleegkundige. Als u een gesprek wilt hebben met de zaalarts, spreken we een tijdstip met u af tijdens het bezoekuur. Dit gaat altijd in overleg met de verantwoordelijke verpleegkundige.

Op bezoek

In verband met de rust op de afdeling vragen wij u met niet meer dan twee bezoekers tegelijk te komen.