Headerafbeelding
Verpleegkundige meet de bloeddruk bij een patiënt op een verpleegafdeling
Afdeling

Verpleegafdeling Kort Verblijf en Urologie

De verpleegafdeling Kort Verblijf en Urologie is bedoeld voor urologische patiënten en voor patiënten van andere specialismen die in verband met een ingreep een of enkele nachten opgenomen moeten worden.  

In de meeste gevallen wordt u vóór de operatie eerst opgenomen op de Operatie Ontvangst Afdeling. U wordt dan na de operatie naar afdeling Kort Verblijf en Urologie gebracht.

Over deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie op een rij

Betrokken afdelingen

Meer informatie

Code AFD-112
Laatste revisie: 19 januari 2024 - 08:28
Over deze verpleegafdeling

Verpleegafdeling Kort Verblijf en Urologie

Wie werken hier?

Naast specialisten en verpleegkundigen zijn er op de afdeling fysiotherapeuten, diëtisten, een maatschappelijk werker en een geestelijk verzorger werkzaam.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. U zult daarom ook bijvoorbeeld leerling-verpleegkundigen en specialisten in opleiding (arts-assistenten) tegenkomen. De specialisten in opleiding worden begeleid door een specialist. De leerling-verpleegkundigen werken altijd onder supervisie van gediplomeerde verpleegkundigen. 

Artsenvisite

Iedere dag tussen 8.30 uur en 11.00 uur komt een zaalarts (dit is een arts-assistent ) met een verpleegkundige bij u langs. Stel gerust uw vragen. Er worden afspraken gemaakt over uw verdere behandeling. De specialisten lopen regelmatig mee, maar hebben afwisselend dienst. Het is mogelijk dat een collega van uw behandelend arts visite loopt.

Informatie voor de familie

Als u wordt opgenomen, vragen wij u een eerste contactpersoon te benoemen. Dat kan uw partner, een familielid of iemand anders uit uw naaste omgeving zijn. Wij geven tijdens uw opname alleen informatie aan u en uw eerste contactpersoon.

Bent u eerste contactpersoon en wilt u iets vragen of bespreken? Vraag dan bij de balie aan de secretaresse naar de verantwoordelijke verpleegkundige. Als u een gesprek wilt hebben met de zaalarts, spreken we een tijdstip met u af tijdens het bezoekuur. Dit gaat altijd in overleg met de verantwoordelijke verpleegkundige.

Op bezoek

In verband met de rust op de afdeling vragen wij u met niet meer dan 2 bezoekers tegelijk te komen.

Als uw conditie het toelaat kunt u tijdens uw opname gebruik maken van de afdelingshuiskamer. U hoeft dan niet de hele dag in bed te liggen. De verpleegkundige zal dit met u bespreken. Het is goed om tijdens een opname in beweging te blijven als dat kan. Als iemand fit is, gaat herstel sneller en kunt u ook weer sneller meedoen in uw eigen omgeving.

Op de dag van uw ontslag verblijft u in deze huiskamer en kunt u plaats nemen in een comfortabele stoel.
De tijd dat u naar huis mag is rond 10.00 uur, afhankelijk van uw eigen situatie.