Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Mannenkliniek

De mannenkliniek richt zich op onderzoek en behandeling van specifieke mannelijke gezondheidsklachten.

De urologen en medewerkers van de mannenkliniek zijn gespecialiseerd in specifieke mannelijke gezondheidsklachten. Hierbij maken wij gebruik van de meest moderne methoden en technieken. Ook is er op de kliniek aandacht om deze klachten te voorkomen.

Over dit spreekuur

Alle belangrijke informatie op een rij

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
profielfoto zorgverlener Rob Schipper
Drs. R.A. Schipper
Uroloog, Medisch seksuoloog
profielfoto zorgverlener Anouk van der Aa
A.A.M.A. van der Aa
Physician Assistant
profielfoto zorgverlener Willeke Vogels
W. Vogels
Physician Assistant
Bekijk ons team

Betrokken afdelingen

Code URO-049
Laatste revisie: 24 oktober 2023 - 10:11
Over dit spreekuur

Mannenkliniek

De mannenkliniek is bedoeld voor mannen met:

  • Seksuele klachten, zoals erectiestoornissen, vroegtijdige zaadlozing, verkromming van de penis, verminderde zin in vrijen.
  • Klachten die kunnen samenhangen met een laag mannelijk geslachtshormoon (testosteron), zoals vermoeidheid, klachten van depressiviteit, spierzwakte, botontkalking, en vitaliteitverlies.
  • Verminderde vruchtbaarheid en herstel van de vruchtbaarheid na de sterilisatie.
  • Plasklachten.
  • Mogelijk prostaat- of teelbalkanker

Na verwijzing naar de mannenkliniek ontvangt u thuis per post een bevestiging van uw afspraak. Daarbij horen ook een aantal vragenlijsten en een aanvraagformulier voor laboratoriumonderzoek.

Twee weken voor uw afspraak op de Mannenkliniek gaat u naar de polikliniek Bloedafname van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. U moet hiervoor een afspraak maken. Het is ook belangrijk dat u het onderzoek voor 10.00 uur ’s morgens laat doen. Voor dit onderzoek moet u nuchter zijn. Dit betekent dat u vanaf de avond tevoren 20.00 uur, niets meer mag eten en drinken.

De vragenlijsten zijn bedoeld om op een gerichte manier uw klachten te beschrijven. Het is belangrijk dat u de lijsten goed doorleest en volledig invult.

Kunt u niet naar uw afspraak komen?

Neem dan zo snel mogelijk contact op met de polikliniek Urologie. In uw plaats kan dan nog een andere patiënt geholpen worden.

Telefoonnummer van de Mannenkliniek (via polikliniek Urologie): (073) 553 60 10.

Bij uw bezoek aan de mannenkliniek heeft u een gesprek met de uroloog over uw klachten. Mede aan de hand van de vragenlijsten worden uw problemen in kaart gebracht. Er wordt ook een lichamelijk onderzoek gedaan. De uitslag van dit onderzoek en van het eerder verrichte laboratoriumonderzoek worden met u besproken. Soms is aanvullend onderzoek nodig. Dit gebeurt, zo mogelijk, op dezelfde dag. Naar aanleiding van de resultaten stelt de uroloog een behandeling of zo nodig vervolgonderzoek aan u voor. U kunt hierbij denken aan een advies, medicijnen, een ingreep of een afspraak bij een andere specialist.

Voor uw behandeling geeft u informatie over uzelf aan de medewerkers van de mannenkliniek. Alle medewerkers van het ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Zij mogen deze informatie niet doorgeven aan anderen zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

Als u opmerkingen heeft over de gang van zaken in de Mannenkliniek, bespreek dit dan met uw behandelend uroloog. In overleg met u proberen wij dan tot een oplossing te komen. Ook positieve opmerkingen horen wij graag.

Deze informatie geeft algemene voorlichting. Het kan zijn dat de afspraak in uw geval anders verloopt. De uroloog zal dit altijd aan u laten weten.

Aan het begin van een onderzoek of behandeling zal de arts u vertellen wat er gaat gebeuren. Wanneer u op dat moment nog vragen heeft, kunt u deze ook aan hem stellen.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen?

Dan kunt u op werkdagen contact opnemen met de polikliniek Urologie, door te bellen naar (073) 553 60 10.