Headerafbeelding
Een man doet een inspanningstest op de fiets, een functie-assistente bekijkt de resultaten op twee schermen
Afdeling

Sport Medisch Centrum (SMC)

Het Sport Medisch Centrum verleent sportzorg aan alle sporters; van beginnende sporters tot topsporters. Ook als u een chronische ziekte heeft en wilt beginnen met sporten, kunt u bij ons terecht.

Het SMC bevindt zich aan de Marathonloop 9 in 's-Hertogenbosch en het Zuiderkruis 23a in 's-Hertogenbosch. Het SMC heeft ook een dependance in Heesch.

Logo van het Sport Medisch Centrum

U kunt bij ons terecht met sportblessures, voor preventief medische onderzoeken en voor specifieke testen. Het centrum is onderdeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en werkt nauw samen met verschillende medisch specialisten van het ziekenhuis. Daardoor garanderen we snelle diagnostiek en behandeling van hoog topklinisch niveau.

Sportkeuring

U kunt bij ons ook terecht voor sportkeuringen. In de lijst onderzoeken, vindt u ons aanbod terug.

Afspraak

Heeft u klachten die passen bij corona, griep of verkoudheid? Dan moet u een medisch mondneusmasker dragen bij het SMC. U kunt deze krijgen bij de secretaresse.

Voor maatregelen bij Fysiotherapie verwijzen we u naar de website van Fysiom. Fysiom verzorgt de fysiotherapeutische zorg bij het SMC.

Avondspreekuur

Het SMC heeft elke donderdag avondspreekuur van 17.00 - 21.00 uur.

 

 

Lees meer

Expertisecentrum

Het SMC is het expertisecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis op het gebied van sport, beweging en gezondheid. Die kennis dragen we graag over. Wij verzorgen presentaties, workshops, scholing en bijscholing voor trainers, coaches, verzorgers en bestuurders van sportverenigingen, maar ook voor huisartsen en fysiotherapeuten. Wij organiseren regelmatig nascholingen voor huisartsen in onze regio, op het gebied van musculoskeletaal onderzoek.

Het SMC organiseert meerdere evenementen en heeft het afgelopen jaar WielerfitXL gelanceerd. Een platform dat gevormd is door een multidisciplinair team van sportartsen, fysiotherapeuten, sportdiëtisten en wielrentrainers. In samenwerking met Cyclolab verzorgt het SMC informatieve congressen en symposia die er op gericht zijn om wielrenners en mountainbikers van elk niveau te voorzien van de laatste ins en outs op het gebied van wielrennen.

Gecertificeerd

Het SMC is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI) en heeft het certificaat van de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS) ontvangen. Daarnaast is het gecertificeerd als Topsport Medisch Samenwerkingsverband. Met dit door het NOC/NSF erkende kwaliteitskeurmerk mag het SMC topsporters met A- en B-status behandelen en begeleiden.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak bij de sportfysiotherapeut

Heeft u een (sport)blessure? Dan kunt u snel terecht bij een sportfysiotherapeut van het Sport Medisch Centrum voor een beoordeling van uw blessure, diagnostiek, behandeling en begeleiding. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Uw afspraak bij de sportarts

De sportarts onderzoekt en behandelt (sport)blessures. De sportarts doet uitgebreid onderzoek. Eventueel laat de sportarts een röntgenfoto, MRI-onderzoek, CT-onderzoek, echo, ECG en/of inspanningstest uitvoeren. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Uw afspraak bij de expert voeding

Heeft u vragen over uw voeding rondom het sporten of wilt u een voedingsplan op maat? Daarvoor kunt u bij het Sport Medisch Centrum terecht bij de expert voeding. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Tarieven en vergoedingen

Alle informatie over de tarieven en vergoedingen van sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, expertise voeding en expertise prestatiegedrag.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Bekijk ons team

Meer informatie

Code SMC-020
Laatste revisie: 21 augustus 2023 - 17:23

Sport Medisch Centrum (SMC)