Headerafbeelding
SMC Longfunctie fiets
Afdeling

Sport Medisch Centrum (SMC)

Het Sport Medisch Centrum verleent sportzorg aan alle sporters; van beginnende sporters tot topsporters. Ook als u een chronische ziekte heeft en wilt beginnen met sporten, kunt u bij ons terecht.

Het SMC bevindt zich aan de Marathonloop 9 in 's-Hertogenbosch en het Zuiderkruis 23a in 's-Hertogenbosch. Het SMC heeft ook een dependance in Heesch.

Logo van het Sport Medisch Centrum

U kunt bij ons terecht met sportblessures, voor preventief medische onderzoeken en voor specifieke testen. Het centrum is onderdeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en werkt nauw samen met verschillende medisch specialisten van het ziekenhuis. Daardoor garanderen we snelle diagnostiek en behandeling van hoog topklinisch niveau.

Sportkeuring

U kunt bij ons ook terecht voor sport medische onderzoeken. Onder het kopje 'Onderzoeken', vindt u ons aanbod terug.

Lees meer

Expertisecentrum

Het SMC is het expertisecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis op het gebied van sport, beweging en gezondheid. Die kennis dragen we graag over. Wij verzorgen presentaties, workshops, scholing en bijscholing voor trainers, coaches, verzorgers en bestuurders van sportverenigingen, maar ook voor huisartsen en fysiotherapeuten. 

Het SMC JBZ organiseert meerdere evenementen en heeft het het platform WielerfitXL gelanceerd. Een platform dat gevormd is door een multidisciplinair team van sportartsen, fysiotherapeuten, sportdiëtisten en wielrentrainers. In samenwerking met Cyclolab verzorgt het SMC JBZ informatieve congressen en symposia die er op gericht zijn om wielrenners en mountainbikers van elk niveau te voorzien van de laatste ins en outs op het gebied van wielrennen.

Gecertificeerd

Het SMC is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI) en heeft het certificaat van de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS) ontvangen. Daarnaast is het gecertificeerd als Topsport Medisch Samenwerkingsverband. Met dit door het NOC/NSF erkende kwaliteitskeurmerk mag het SMC topsporters met A- en B-status behandelen en begeleiden.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak bij de sportfysiotherapeut

Heeft u een (sport)blessure? Dan kunt u snel terecht bij een sportfysiotherapeut van Fysiom bij het Sport Medisch Centrum voor een beoordeling van uw blessure, diagnostiek, behandeling en begeleiding. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Uw afspraak bij de sportarts

De sportarts onderzoekt en behandelt (sport)blessures. De sportarts doet uitgebreid onderzoek. Eventueel laat de sportarts een röntgenfoto, MRI-onderzoek, CT-onderzoek, echo, ECG en/of inspanningstest uitvoeren. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Uw afspraak bij de sportdiëtist

Heeft u vragen over uw voeding rondom het sporten of wilt u een voedingsplan op maat? Daarvoor kunt u bij het Sport Medisch Centrum terecht bij de sportdiëtist. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Uw afspraak bij de sportpodotherapeut

De voeten spelen een belangrijke rol omdat zij de basis van het beweegstelsel zijn. Als er ergens iets niet goed werkt in de hele beweegketen, kan dit klachten veroorzaken op andere plaatsen. Dus ook voor klachten aan benen, knieën, heup en (lage) rug kunt u bij de sportpodotherapeut van het Sport Medisch Centrum terecht.

Tarieven en vergoedingen

Alle informatie over de tarieven en vergoedingen van sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, sportdietetiek, sportpsychologie en sportpodotherapie.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Bekijk ons team

Meer informatie

Code SMC-020
Laatste revisie: 15 maart 2024 - 16:45

Sport Medisch Centrum (SMC)