Headerafbeelding
Een man doet een inspanningstest op de fiets, een functie-assistente bekijkt de resultaten op twee schermen
Afdeling

Sport Medisch Centrum (SMC)

Het Sport Medisch Centrum verleent sportzorg aan alle sporters; van beginnende sporters tot topsporters. Ook als u een chronische ziekte heeft en wilt beginnen met sporten, kunt u bij ons terecht. Het SMC bevindt zich aan de Marathonloop 9 in 's-Hertogenbosch. Het SMC heeft ook een dependance in Heesch.

Logo van het Sport Medisch Centrum

U kunt bij ons terecht met sportblessures, voor sportkeuringen, voor preventief medische onderzoeken en voor specifieke testen. Het centrum is onderdeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en werkt nauw samen met verschillende medisch specialisten van het ziekenhuis. Daardoor garanderen we snelle diagnostiek en behandeling van hoog topklinisch niveau.

Coronavirus

Op de locatie Sport Medisch Centrum (in gebouw De Plek) moet iedereen in het publieke domein een mondkapje dragen. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar, patiënten, begeleiders, bezoekers en medewerkers. U mag uw eigen mondkapje meebrengen. Een face-shield (doorzichtige kap voor het gezicht) geldt NIET als mondkapje.

Ook met een mondkapje op, houden we 1,5 meter afstand. 

Afspraak

Heeft u een afspraak in het SMC? Dan stelt de secretaresse aan de balie u een aantal vragen om te bepalen of u gezondheidsklachten heeft die overeenkomen met Coronaklachten, zoals hoesten, niezen, keelpijn of koorts.

  • Heeft u geen klachten? Dan mag u plaatsnemen in de wachtkamer. U houdt ook hier uw mondkapje op.
  • Heeft u wel klachten? Dan krijgt u een medisch mondneusmasker. U mag plaats nemen in de wachtkamer. U draagt het medisch mondneusmasker tot u het SMC weer verlaat.

Voor maatregelen bij Fysiotherapie verwijzen we u naar de website van Fysiom. Fysiom verzorgt de fysiotherapeutische zorg bij het SMC.

Avondspreekuur

Het SMC heeft elke donderdag avondspreekuur van 17.00 - 21.00 uur.

Lees meer

Expertisecentrum

Het SMC is het expertisecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis op het gebied van sport, beweging en gezondheid. Die kennis dragen we graag over. Wij verzorgen presentaties, workshops, scholing en bijscholing voor trainers, coaches, verzorgers en bestuurders van sportverenigingen, maar ook voor huisartsen en fysiotherapeuten. Wij organiseren regelmatig nascholingen voor huisartsen in onze regio, op het gebied van musculoskeletaal onderzoek.

Het SMC organiseert meerdere evenementen en heeft het afgelopen jaar WielerfitXL gelanceerd. Een platform dat gevormd is door een multidisciplinair team van sportartsen, fysiotherapeuten, sportdiëtisten en wielrentrainers. In samenwerking met Cyclolab verzorgt het SMC informatieve congressen en symposia die er op gericht zijn om wielrenners en mountainbikers van elk niveau te voorzien van de laatste ins en outs op het gebied van wielrennen.

Gecertificeerd

Het SMC is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI) en heeft het certificaat van de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS) ontvangen. Daarnaast is het gecertificeerd als Topsport Medisch Samenwerkingsverband. Met dit door het NOC/NSF erkende kwaliteitskeurmerk mag het SMC topsporters met A- en B-status behandelen en begeleiden.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak bij de sportfysiotherapeut

Heeft u een (sport)blessure? Dan kunt u snel terecht bij een sportfysiotherapeut van het Sport Medisch Centrum voor een beoordeling van uw blessure, diagnostiek, behandeling en begeleiding. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Uw afspraak bij de sportarts

De sportarts onderzoekt en behandelt (sport)blessures. De sportarts doet uitgebreid onderzoek. Eventueel laat de sportarts een röntgenfoto, MRI-onderzoek, CT-onderzoek, echo, ECG en/of inspanningstest uitvoeren. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Uw afspraak bij de sportdiëtist

Heeft u vragen over uw voeding rondom het sporten of wilt u een voedingsplan op maat? Daarvoor kunt u bij het Sport Medisch Centrum terecht bij de sportdiëtist. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Tarieven en vergoedingen

Alle informatie over de tarieven en vergoedingen van sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, sportdiëtetiek en sportpsychologie.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Online symposium 'Exercise is Medicine'

Woensdag 28 oktober organiseert het JBZ van 18.30 tot 21.00 uur het online symposium ‘Exercise is Medicine’. Het symposium is bedoeld voor zorgprofessionals en andere geïnteresseerden. 

Aanmelden

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
profielfoto zorgverlener Petra Keijsers
Drs. P. Keijsers
Sportarts
Profielfoto van zorgverlener Elly van den Bogaard
P.J.M.A. van den Bogaard
Senior diëtist, Expert Voeding SMC
Bekijk ons team

Meer informatie

Code SMC-020
Laatste revisie: 19 oktober 2020 - 13:27

Sport Medisch Centrum (SMC)