WielerfitXL Visma Lease a Bike

WielerFit XL

Op de fiets gezond bewegen en presteren voor iedereen, dat is ons doel! WielerFit XL is een begeleidingsprogramma voor alle wielrenners en mountainbikers, van recreatieve fietsers tot (semi)professionals.

Heeft u een doel dat u wil bereiken met wielrennen of mountainbiken? Het team van WielerFitXL begeleidt u graag met persoonlijke aandacht op medisch voedings- en trainingsgebied. Het team van Wielerfit XL hebben de krachten gebundeld om het optimale rendement uit uzelf te halen. Het team van WielerFit XL bestaat uit een sportarts, sportfysiotherapeut, chiropractor, sportdiëtist, bikefitters en wielertrainers die ervaring hebben met wielrennen en het begeleiden hiervan.

Ook wanneer u sportgerelateerde klachten, blessures of andere vragen heeft, kunt u snel en gemakkelijk terecht bij het team van Wielerfit XL.

Daarnaast organiseren we nascholingen, presentaties en (bedrijf)clinics, waar u de nieuwste kennis rondom wielrennen en mountainbiken kunt op doen.

Team Visma I Lease a Bike is partner van Wielerfit XL.

Logo team Visma I Lease a Bike - Partner Wielerfit XL

Aanmelden pilot foodcoach

Wilt u uw (sport)voeding richting een wielerevenement optimaliseren? Wielerfit XL is een pilot gestart waarbij u gebruik gaat maken van de FoodCoach Premium-app: een app die u dezelfde geavanceerde voedingsstrategiëen biedt als professionele atleten van Visma l Lease a Bike. Aanvullend krijgt u persoonlijke begeleiding van onze sportdiëtiste, bestaande uit 2 fysieke- en 4 digitale contacten. 

Kosten: € 90,- voor het traject van 1 maand.

Meld u aan

Afbeelding: Sport Medisch Centrum de Meet

Ons team

Arjan Kokshoorn - sportarts Jeroen Bosch Ziekenhuis

Nieuws - 20220330 - Arjan Kokshoorn: SMC JBZ De Meet

Wielrennen is mijn grote passie. Elk jaar kijk ik uit naar de Klassiekers en de Grote Rondes op televisie. Ik doe mee met een toto tijdens de Tour de France en beleg tijdens een aantal Bergetappes zelf een ‘trainingskamp’ in Zuid Limburg. Eerst zelf trappen en daarna voor de buis, heerlijk! De afgelopen jaren ben ik in training geweest voor Stelvio for life, Alpe d’Huzes en The Ride. Vanuit sportmedisch gebied heb ik mijn passie ook professioneel kunnen ontwikkelen. Ik ben jarenlang sportarts geweest voor de KNWU-selecties cyclocross, MTB en bij een talentenprogramma op CTO Papendal. Tegenwoordig ben ik sportarts van het nieuwe talentenprogramma Cycling Class NL, het Metec Cycling Team en doen we de Inspanningstesten in ons functielab voor de Wielerploeg van Team Visma I Lease a Bike.

Anne Eversdijk - sportarts Jeroen Bosch Ziekenhuis

Foto: Anne Eversdijk sportarts bij Wielerfit XL

Sinds februari 2022 ben ik als sportarts verbonden aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Wielerfit-XL. Ik zet mijn medische kennis graag in om andere (of potentiële) fietsfanaten te helpen met gezond sporten en presteren. Tot aan mijn co-schappen was ik bijna elk weekend te vinden in het dames wielerpeloton en mocht ik deel uitmaken van de Nationale selectie junioren en beloften. Nog steeds zit ik graag op de fiets. Ook ben ik nog wel eens in koers te vinden maar dan als ronde arts.

Wim Brussee - chiropractor, bikefitter gespecialiseerd in wielerblessures

Foto: Wim Brussee chiropractor Wielerfit XL

Ik ben sportchiropractor en daarnaast zelf gedreven wielrenner en mountainbiker. In 2008 ben ik gestart met me te specialiseren in de behandeling van wielrenners en richtte het Cyclolab op. Uit ervaring weet ik hoe frustrerend het is om trainingsuren te moeten inleveren vanwege een blessure. Destijds moest ik 9 jaar stoppen met wielrennen, maar klauterde weer op na behandeld te zijn door een chiropractor. Het Cyclolab is gespecialiseerd in de behandeling van geblesseerde wielrenners, het opmeten en optimaliseren van fietsposities en preventieve analyses voor Race /MTB en tijdritfietsers.

Wouter Simon - fysiotherapeut gespecialiseerd in wielerblessures

Foto: Wouter Simon fysiotherapeut Wielerfit XL

Sinds dit jaar ben ik betrokken bij Wielerfit-XL als fysiotherapeut. Zelf ben ik fanatiek amateur wielrenner, na eerder een topsport carrière in het judo. In de winter maanden ben ik vaak te vinden in het bos op de crossfiets. Ik heb de nodige kennis opgedaan rond wielerklachten en hoe hier mee om te gaan. Ik kijk er erg naar uit om andere fiets liefhebbers te helpen met hun lichamelijke klachten zoals knie of rugpijn.

Elly van den Bogaard - sportdiëtiste Jeroen Bosch Ziekenhuis

Foto: Elly van den Bogaard sportdiëtiste Wielerfit XL

In 2008 ben ik naast mijn werk als allround diëtist, mijn praktijk gestart als sportdiëtist. Inmiddels werk ik nu enkel nog als sportdiëtist en begeleid ik ambitieuze recreatiesporters, jonge talentvolle sporters en wedstrijdsporters. Als sportdiëtist ben ik aangesloten bij de Vereniging van Sportdiëtisten (VSN). Mijn ervaring in de begeleiding van sporters ligt op verschillende niveaus en in diverse takken van sport. Zelf sport ik ook graag: ik loop hard, neem met enige regelmaat deel aan een trailrun, ik hockey en wielren in de zomer. Uit ervaring weet ik dat het niet altijd gemakkelijk is om je voeding op de juiste manier af te stemmen op je doel en het in praktijk te brengen. Het is mijn doel om de voeding optimaal aan te laten sluiten bij de wensen en doelen van de sporter. Voeding kan vaak nèt die factor zijn die het verschil maakt! Niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor met (nog) meer plezier sporten, sneller herstel en minder kans op blessures. Voor vragen over darmklachten tijdens het sporten, kramp, een optimaal vetpercentage, krachttoename en supplementen kunt u bij eveneens mij terecht.

Annette Bentink - sportpodotherapeut

Foto van Annette Bentink

Enkele jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met de triatlon en daarmee ook de racefiets. Sindsdien fiets ik graag mee met mooie rondes en ook op de mountainbike maak ik mijn kilometers. In 2022 heb ik deel mogen nemen aan de Africa Classic in Tanzania, rond de Kilimanjaro. Dit heeft mijn liefde voor de fiets nog groter gemaakt. Ik weet hoe vervelend het kan zijn als je belemmerd wordt door blessures, overbelaste spieren of ongemakken van schoenen.

Graag neem ik mijn ervaringen en kennis vanuit mijn vak als sportpodotherapeut mee om het fietsen voor jou aangenamer te maken en om blessure vrij te blijven. 

Erwin Florie - wielertrainer, organisator wielerclinics

Foto van Erwin Florie

Al vanaf jongs af aan doe ik fanatiek aan fietsen/wielrennen. Als junior was ik onderdeel van de Nederlandse selectie en vervolgens ben ik 4 jaar profwielrenner voor verschillende teams geweest. Na mijn carrière als prof, heb ik een carrière in het bedrijfsleven gekozen. Maar de liefde voor de fiets- en wielersport bleef en die breng ik graag over op anderen. Met mijn bedrijf D1 Fietstraining help ik fanatieke en mindere fanatieke wielrenners bij het bereiken van hun ultieme fietsdoelen, door ze te begeleiden met een persoonlijk trainingsschema. Verder organiseer ik wielerclinics in binnen- en buitenland waarin we werken aan de aspecten waar de (toer)fietser behoefte aan heeft. Ook organiseer ik clinics voor bedrijven als teambuilding.

Jamie van Rijswijk - wielertrainer, fysiek- en hersteltrainer wielersport

Foto: Jaimy van Rijswijk wielertrainer Wielerfit XL

Op mijn zevende ben ik op een racefiets gesprongen en er nooit meer afgekomen. Wielrennen vormt een rode draad door heel mijn leven. Tot mijn 27ste in de wedstrijdsport, nu als trainer van Wielertrainer.com en ploegleider/performance manager bij de UCI dames formatie van GT Krush Tunap Pro Cycling. Na mijn eigen wielercarrière ben ik ploegleider geworden en tevens gestart met het bedrijf Wielertrainer.com, hiermee zijn we uiteraard ook aangesloten bij het Wielerfit XL. Met mijn ervaring in de wielersport en mijn achtergrond in de fysieke training en herstel / revalidatie training, heb ik mijn passie gevonden om wielrenners(sters) te helpen met het behalen van hun doelen.

Pie Eijck - bikefitter, bewegingstechnoloog, student Osteopathie

Foto: Pie Eijck bikefitter Wielerfit XL

Ik ben afgestudeerd bewegingstechnoloog en student Osteopathie. Ik ben gefascineerd door het menselijk lichaam en de biomechanica. Bij Cyclolab vind ik het interessant om de prestaties van de wielrenner te verbeteren en blessures te voorkomen. Ik woon in Den Bosch en ben in mijn vrije tijd te vinden op de fiets en in de sportschool.

Paul Gruithuijzen - bikefitter, student fysiotherapie.

Foto: Paul Gruithuijzen bikefitter Wielerfit XL

Ik doe fietspositie analyses bij Cyclolab en kom uit Son en Breugel. Daarnaast ben ik nog actief wielrenner en studeer ik fysiotherapie. Het is gaaf dat ik van mijn twee passies mijn beroep heb kunnen maken en kijk er naar uit om in De Meet andere wielrenners te helpen en adviseren!

Code SMC-041
Laatste revisie: 30 april 2024 - 12:49