Headerafbeelding
Borstcentrum
Afdeling

Borstcentrum

Wanneer u een afwijking in uw borst opmerkt, kunt u terecht bij het Borstcentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Bij het Borstcentrum werken medisch en verpleegkundig specialisten die deskundig zijn op het gebied van afwijkingen in de borst. Het Borstcentrum biedt zorg op maat. Iedere situatie is anders en iedere patiënt is uniek. Daarom volgt iedere bezoeker van het Borstcentrum een eigen ‘zorgpad’, een zorgvuldig uitgedacht aantal stappen.

Wanneer een afwijking aan uw borst is geconstateerd, of als er mogelijk sprake is van borstkanker, heeft u veel vragen. Wij begrijpen dat en doen ons uiterste best al uw vragen te beantwoorden.

Lees meer

Multidisciplinair overleg

Elke patiënt die wordt door verwezen naar het Borstcentrum, wordt multidisciplinair besproken. Dit wil zeggen dat alle betrokken specialisten met elkaar bespreken wat voor u de juiste vervolgonderzoeken, operatie of aanvullende behandeling is.

Uw chirurg, een oncoloog, een radiotherapeut, een patholoog, een radioloog, een plastisch chirurg en uw verpleegkundig specialist bespreken uw situatie. Deze besprekingen vinden iedere werkdag plaats. Als dit voor u van toepassing is, krijgt u na de bespreking een afspraak op de polikliniek om het behandelplan te bespreken.

Wij streven ernaar dat u vanaf het begin duidelijke afspraken krijgt waarbij u steeds weet wanneer u een uitslag kunt verwachten. Het behandelplan wordt daarom met u besproken na het multidisciplinaire overleg.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Vragen rondom het coronavirus

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft rondom het coronavirus. Op de website van Borstkankervereniging Nederland vindt u meer informatie. Heeft u een vraag over uw specifieke behandeling? Neem dan contact op met uw verpleegkundig specialist van het Borstcentrum.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Hoe verloopt een bezoek aan het Borstcentrum?

Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt als u door uw huisarts bent doorverwezen naar het Borstcentrum. Hier leest u wat u kunt verwachten van een bezoek aan het Borstcentrum.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Workshops uiterlijke verzorging (online)

Het Oncologisch Centrum organiseert samen met de stichting Look Good… Feel Better workshops met tips en adviezen over uiterlijke verzorging voor mensen met kanker. De workshops zijn gratis. 

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Hella Bosch
H. Bosch
Verpleegkundig specialist
Profielfoto zorgverlener Maud Bessems
Dr. M. Bessems
Oncologisch chirurg
Bekijk ons team

Meer informatie

Code AFD-080
Laatste revisie: 16 november 2022 - 16:23

Borstcentrum