Headerafbeelding
Afdeling Plastische chirurgie
Afdeling

Plastische Chirurgie

Plastisch chirurgen voeren operaties uit om de vorm of de functie van een lichaamsdeel te herstellen.

Bij vormherstel gaat het vaak om een cosmetische, uiterlijke verbetering. Bij functieherstel gaat het om het weer goed laten functioneren van een lichaamsdeel. U kunt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis terecht voor vier soorten plastische chirurgie.

Lees meer

Algemene plastische chirurgie

Alle plastisch chirurgen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn algemeen plastisch chirurg. Een algemeen plastisch chirurg voert veel verschillende operaties uit. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan buikwandcorrecties, littekencorrecties, de verwijdering van huidtumoren uit het gezicht, borstverkleiningen, bovenooglidcorrecties en afstaande oorcorrecties. 

Reconstructieve chirurgie

Bij reconstructieve chirurgie herstelt de plastisch chirurg beschadigingen of verminkingen. Deze kunnen zijn ontstaan door een ongeluk, een operatie of een infectie. Een voorbeeld hiervan is een borstreconstructie na een borstamputatie. Alle plastisch chirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in reconstructieve chirurgie.

Hand- en polschirurgie

De plastisch chirurg behandelt ook patiënten met ingewikkelde hand- en polsproblemen. Hiervoor wordt u doorverwezen naar het LIJV handencentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De plastisch chirurg ziet bijvoorbeeld patiënten met de ziekte van Dupuytren, reuma, het carpale en cubitaal tunnelsyndroom of triggervingers en gewrichtsartrose. U kunt ook terecht bij het LIJV handencentrum voor de behandeling van acuut en chronisch letsel van de hand en pols. Zoals fracturen, bandletsel en ontwrichtingen. Als u een afspraak maakt bij het LIJV handencentrum, beoordeelt de secretaresse welke plastisch chirurg u het beste kan behandelen. Dit is afhankelijk van uw klachten. U wordt altijd behandeld door een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in hand- en polschirurgie.

Cosmetische chirurgie

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunt u ook terecht voor cosmetisch chirurgie. Hieronder vallen alle behandelingen die te maken hebben met het verbeteren van het uiterlijk. U kunt denken aan ooglidcorrecties, borstvergrotingen en buikwandcorrecties. Alle plastisch chirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in cosmetische chirurgie.  
 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Veelgestelde vragen over polikliniek Plastische Chirurgie

Heeft u een vraag? Kijk eerst of het antwoord op uw vraag wellicht op onze pagina met veel gestelde vragen staat, voordat u contact met ons opneemt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Emmi Friedeman
Drs. E. Friedeman
Plastisch, reconstructief en handchirurg met verdieping in borstreconstructie
Profielfoto zorgverlener Brigitte van der Heijden
Dr. E.P.A. van der Heijden
Plastisch, reconstructief en handchirurg met verdieping in handchirurgie (o.a. reumachirurgie)
profielfoto zorgverlener Roland Hermens
Drs. R.A.E.C. Hermens
Plastisch, reconstructief en handchirurg met verdieping in borstreconstructie en aangezichtchirurgie
Bekijk ons team
Code AFD-083
Laatste revisie: 11 juli 2023 - 13:05

Plastische Chirurgie