Profielfoto zorgverlener Hella Bosch
Mevr.

H. (Hella) Bosch

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Binnen mijn werk als verpleegkundig specialist bied ik patiënten met borstkanker en hun naasten zowel medische en verpleegkundige zorg als psychosociale ondersteuning. Samen met betrokken en enthousiaste collega’s vorm ik het behandelteam. Binnen dit team ben ik de schakel tussen de patiënt en de verschillende hulpverleners in de zorg. Uw vragen, wensen en behoeften zijn uitgangspunt in de zorg die ik aan u wil geven. U als persoon staat centraal, niet de ziekte. Zorg is tenslotte maatwerk.

De ontwikkelingen in de borstkankerzorg volgen elkaar snel op. Het is ons streven om samen met u te zoeken naar de meest passende zorg of behandeling.

Lees meer

Achter de schermen zorgt de verpleegkundig specialist ervoor dat uw behandeltraject binnen de gestelde termijn wordt doorlopen. Ook voorziet hij/zij uw huisarts van actuele informatie rondom uw diagnose en behandeling. De verpleegkundig specialist begeleidt u gedurende het traject rondom de operatie en/of de bestraling. En als u een aanvullende behandeling nodig heeft, zoals chemotherapie, behandelt de verpleegkundig specialist mede, samen met de oncoloog.

De verpleegkundig specialist is ook betrokken bij uw nazorg. Heeft u na de operatie zorg en/of materialen nodig, bijvoorbeeld specifieke thuiszorg of protheses? Heeft u nog klachten na uw behandeling? Is er sprake van lymfoedeem? Is het nodig om fysiek te trainen om de vermoeidheid te verminderen? Of wilt u ervaringen delen met lotgenoten? Dan kunt u terecht bij de verpleegkundig specialist.

Door zijn/haar ervaring weet de verpleegkundig specialist wat u meemaakt en denkt mee in wat de beste zorg voor u betekent. 'Zorg en advies op maat' staat hoog op de agenda, want de ziekte borstkanker betekent voor iedereen wat anders.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Palliatieve zorg

Laatste revisie: 16 februari 2024 - 08:27