Profielfoto zorgverlener Hella Bosch
Mevr.

H. (Hella) Bosch

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Binnen het Borstcentrum speelt de verpleegkundig specialist een belangrijke rol in uw behandeltraject. De verpleegkundig specialist is er bij als de diagnose borstkanker aan u wordt medegedeeld en vanaf dat moment begeleidt hij/zij u en is hij/zij uw vaste aanspreekpunt. De verpleegkundig specialist vangt u op nadat u en uw naasten dit nieuws hebben gehoord en verduidelijkt het behandelplan. De verpleegkundig specialist geeft u uitgebreide informatie over de diagnose, de behandeling en het behandeltraject en probeert al uw vragen te beantwoorden.

Lees meer

Achter de schermen zorgt de verpleegkundig specialist ervoor dat uw behandeltraject binnen de gestelde termijn wordt doorlopen. Ook voorziet hij/zij uw huisarts van actuele informatie rondom uw diagnose en behandeling. De verpleegkundig specialist begeleidt u gedurende het traject rondom de operatie en/ of de bestraling. En als u een aanvullende behandeling nodig heeft, zoals chemotherapie, behandelt de verpleegkundig specialist mede, samen met de oncoloog.

De verpleegkundig specialist is ook betrokken bij uw nazorg. Heeft u na de operatie zorg en/of materialen nodig, bijvoorbeeld specifieke thuiszorg of protheses? Heeft u nog klachten na uw behandeling? Is er sprake van lymfoedeem? Is het nodig om fysiek te trainen om de vermoeidheid te verminderen? Of wilt u ervaringen delen met lotgenoten? Dan kunt u terecht bij de verpleegkundig specialist.

Door zijn/haar ervaring weet de verpleegkundig specialist wat u meemaakt en denkt mee in wat de beste zorg voor u betekent. 'Zorg en advies op maat' staat hoog op de agenda, want de ziekte borstkanker betekent voor iedereen wat anders.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Palliatieve zorg

Laatste revisie: 17 augustus 2021 - 10:22