
Radiologie
Op de afdeling Radiologie worden radiologische onderzoeken en behandelingen uitgevoerd.
Translate instructions
For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Lees meer
Alle onderzoeken worden uitgevoerd door radiodiagnostisch laboranten onder verantwoordelijkheid van een gespecialiseerde arts, de radioloog. De radioloog beoordeelt het onderzoek en maakt hiervan een verslag. Dit verslag wordt naar de arts gestuurd die het onderzoek heeft aangevraagd.
De radiologen hebben naast hun kennis over radiologie ook specifieke aandachtsgebieden. Dat betekent niet dat u met een bepaalde vraagstelling of aandoening naar één bepaalde radioloog verwezen wordt. Alle radiologen delen hun kennis over de ontwikkelingen binnen hun eigen aandachtsgebied met elkaar. Er is intensief contact en afstemming met andere medisch specialisten over uw diagnose en behandeling. U krijgt dus altijd de juiste zorg.
Interventieradiologie
Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op de radioloog om, in plaats van een operatie, een medische behandeling met behulp van beeldvormende technieken uit te voeren. Dit noemen we interventieradiologie. Denk hierbij aan het verhelpen van bloedvatvernauwingen (dotteren/stenten) of bloedingen (emboliseren), oncologische behandelingen, maar ook het plaatsen van katheters ten behoeve van drainage (nieren, galwegen of op andere plaatsen in het lichaam).
Radiologie bij kinderen
Krijgt uw zoon of dochter een onderzoek op de afdeling Radiologie? Als ouder of verzorger mag u altijd bij het onderzoek van uw kind aanwezig zijn. Op de website Hallo ziekenhuis! kan uw kind alvast kennismaken met het ziekenhuis. Ook zijn er filmpjes over de onderzoeken van de afdeling Radiologie.
Waarvoor kunt u bij ons terecht?
Praktische tips
Van afspraak tot uitslag
Wat kunt u verwachten als u voor een onderzoek of behandeling naar de afdeling Radiologie komt?
Uw afspraak in het ziekenhuis
Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.
Wat neemt u mee?
Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:
- een geldig legitimatiebewijs
- uw JBZ-patiëntenpas
- uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).
Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.
Opleidingsziekenhuis
In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassistenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behandeld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwalificeerde zorgverlener.
Bekijk uw zorgverzekering
Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.
MijnJBZ
Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien?
Gegevens delen
Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.
Uw rechten en plichten als patiënt
Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.
Kopie medisch beeldmateriaal Radiologie
De uitslagen (verslag) van onderzoeken die u heeft gehad op afdeling Radiologie kunt u inzien via MijnJBZ. Wilt u een DVD met een kopie van uw medisch beeldmateriaal opvragen? Maak dan gebruik van het aanvraagformulier: inzage, afschrift, correctie of vernietiging medische gegevens. Lees eerst de uitgebreide toelichting onderaan het formulier. Wilt u iemand anders de DVD laten ophalen? Vul dan ook de Toestemmingsverklaring meegeven DVD aan derden in.
Onze zorgverleners


