
Operatie bij de Ziekte van Dupuytren
Als u de ziekte van Dupuytren heeft, kunnen we de bindweefselstrengen met een operatie verwijderen.
Translate instructions
For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Lees meer
- De meest gebruikelijke operatie is de partiële fasciectomie (ook wel selectieve fasciectomie genoemd). Hierbij verwijdert de plastisch chirurg de bindweefselstrengen helemaal, zodat u uw vinger weer kunt strekken. De plastisch chirurg maakt bij deze operatie een zigzagsnede in uw hand. Als uw vinger al lang krom staat, lukt het soms niet de vinger weer helemaal recht te krijgen. Heel soms moeten we een stuk huid transplanteren. Dit doen we als er niet voldoende huid is om uw vinger te strekken en de huid weer te sluiten. Het stuk huid dat de plastisch chirurg bij deze transplantatie gebruikt is afkomstig van uw pols, arm of lies (afhankelijk van de hoeveelheid huid er nodig is).
- Heel soms is het nodig om niet alleen de bindweefselstrengen te verwijderen, maar ook de bijbehorende huid. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als u hiervoor al eerder bent geopereerd en uw klachten steeds terugkomen. De plastisch chirurg gebruikt bij deze operatie een stuk huid van uw onderarm of bovenbeen om de wond in uw hand te sluiten. Deze operatie noemen we een dermofasciectomie.
Hoe verloopt de behandeling?
Praktische tips
Wat neemt u mee?
Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:
- een geldig legitimatiebewijs
- uw JBZ-patiëntenpas
- uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).
Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.
Bekijk uw zorgverzekering
Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.
Opleidingsziekenhuis
In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassistenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behandeld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwalificeerde zorgverlener.
MijnJBZ
Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien?
Voor, tijdens en na een operatie in het JBZ
Komt u binnenkort voor een operatie naar het JBZ? Hier vindt u alle belangrijke informatie op een rij.