Headerafbeelding
Afdeling Hand-Pols Expertise Centrum
Afdeling

LIJV handencentrum

Het LIJV handencentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gespecialiseerd in hand- en polschirurgie. Patiënten met ingewikkelde hand- en polsproblemen kunnen hier terecht.

Bij het LIJV handencentrum werken verschillende specialismen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Tolbrug Specialistische Revalidatie en gespecialiseerde fysiotherapeuten nauw samen. Elke maand is er een multidisciplinair spreekuur waar onze medisch specialisten de beste behandeling voor u bepalen. U hoeft hierdoor maar één keer naar het ziekenhuis te komen om de verschillende specialisten te zien.

Afspraak maken

Voor de revalidatie van ingewikkelde hand- en polsproblemen kunt u een terecht bij meerdere en gespecialiseerde gecertificeerde handtherapeuten in uw omgeving. Zij helpen u na uw operatie weer te herstellen. Ook als u geen operatie heeft gehad, kunt u voor uw behandeling bij hen terecht. Uw plastisch chirurg of huisarts verwijst u door.

Lees meer

De nieuwste technieken

Binnen het LIJV handencentrum werken plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in het opereren van hand- en polsproblemen. Daarbij maken ze gebruik van de nieuwste technieken. Zo is het steeds vaker mogelijk klachten te verhelpen met een kijkoperatie. Het voordeel hiervan is dat u sneller herstelt.

Alle behandelingen vergoed

Alle behandelingen van het LIJV handencentrum worden door alle grote zorgverzekeraars volledig vergoed. U heeft wel altijd een verwijsbrief nodig, bijvoorbeeld van uw huisarts of medisch specialist. Zonder verwijsbrief worden de kosten van uw afspraak, onderzoek of behandeling niet vergoed. Het is ook verstandig rekening te houden met uw verplicht eigen risico. Wilt u meer informatie over de vergoeding van uw behandeling? Neem dan contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Naar het ziekenhuis in coronatijd

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Brigitte van der Heijden
Dr. E.P.A. van der Heijden
Plastisch, reconstructief en handchirurg met verdieping in handchirurgie (o.a. reumachirurgie)
Profielfoto zorgverlener Ewald Dumont
Dr. E.A.W.J. Dumont
Plastisch, reconstructief en handchirurg met verdieping in borstreconstructie en aangezichtchirurgie
profielfoto zorgverlener Ralph Franken
Drs. R.J.P.M. Franken
Plastisch, reconstructief en handchirurg met verdieping in handchirurgie (o.a. reuma chirurgie en spastische hand), decubitus en cosmetische chirurgie
Bekijk ons team

Meer informatie

Code AFD-099
Laatste revisie: 23 november 2021 - 09:13

LIJV handencentrum