afdelingen kinderafdeling ontvangst opname

OGTT- en RMR-onderzoek bij kinderen

OGTT staat voor Orale Glucose Tolerantie Test.

Een OGTT is een stofwisselingstest die het verwerken van glucose meet. Glucose noemen we ook wel bloedsuiker. Met deze test controleren we of de bloedsuikerwisseling ontregeld is. Deze test geeft aan of suikers gemakkelijk tot overgewicht kunnen leiden. RMR staat voor Resting Metabolic Rate. Met dit onderzoek berekenen we het energiegebruik in rust en brengen we de persoonlijke caloriebehoefte van in kaart. Dat gebeurt met een RMR apparaat. In de folder ‘OGTT- en RMR-onderzoek’ leest u meer over dit onderzoek. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een eigen kinderwebsite: www.halloziekenhuis.nl. Hier kan uw kind alvast kennismaken met het ziekenhuis. Uw kind kan er onder andere een filmpje van de OGTT en de RMR test bekijken.

Code KIN-133
Laatste revisie: 11 oktober 2019 - 16:22