Headerafbeelding
afdelingen geriatrie vragenlijst invullen
Afdeling

Geriatrie

Het specialisme Geriatrie richt zich op de diagnostiek en behandeling van oudere mensen met ingewikkelde ziekteproblemen.

Het gaat om ziektebeelden die veroorzaakt worden door veroudering, of sterk door veroudering beïnvloed worden. Daarbij kijken we niet naar één probleem, maar naar de gehele mens. Bij oudere patiënten zijn er namelijk vaak meerdere aandoeningen tegelijk aanwezig. Het gaat om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen.

Lees meer

De arts die zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van oudere mensen met ingewikkelde ziekteproblemen, heet een klinisch geriater. De geriater richt zich op het voorkomen van ziekten (preventie), het vaststellen wat er met u aan de hand is (diagnostiek) en de behandeling van uw klachten.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

8
aandoeningen
Bekijk aandoeningen
1
onderzoek
Bekijk onderzoeken
4
behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Doorleefplan Dementie

Heeft u behoefte aan ondersteuning na de diagnose dementie? Het Jeroen Bosch Ziekenhuis ontwikkelde een uniek Doorleefplan samen met Van Neynsel en de organisatie Saar aan Huis. 

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht. Verder zijn belangrijk…

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Janet Bootsma
Drs. J.E.M. Bootsma
Klinisch geriater, Klinisch farmacoloog
Profielfoto zorgverlener Esther Cornege
Drs. E. Cornegé-Blokland
Klinisch geriater
profielfoto zorgvelener Paul Dautzenberg
Dr. P.L.J. Dautzenberg
Klinisch geriater
Bekijk ons team
Laatste revisie: 25 januari 2019 - 11:00