
Geheugencentrum (Expertisecentrum Cognitie)
Het Geheugencentrum is bedoeld voor iedereen met geheugenproblemen of andere klachten die te maken hebben met het denken (bijvoorbeeld informatie verwerken, plannen enzovoorts).
Translate instructions
For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Lees meer
Als deze problemen uzelf en/of de omgeving opvallen, is het verstandig om te laten onderzoeken wat er aan de hand is. Bij dit onderzoek zijn de volgende zorgverleners betrokken: een arts (vaak in opleiding tot specialist), een specialist (geriater of internist – oudergeneeskunde), en een gespecialiseerd verpleegkundige.
Verschillende onderzoekstrajecten
Wij hebben verschillende onderzoekstrajecten samengesteld. Onderzoekstraject 1 is voor patiënten onder de 65 jaar, onderzoekstraject 2 voor patiënten boven de 65 jaar.
Waarvoor kunt u bij ons terecht?
Praktische tips
Neem een naaste mee
Het is belangrijk dat u een naaste meeneemt naar uw afspraak. Dit kan uw partner zijn, een zoon of dochter, een vertrouwenspersoon, of iemand anders die u goed kent. Deze persoon betrekken we ook bij het onderzoek.
Wat neemt u mee?
Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:
- een geldig legitimatiebewijs
- uw JBZ-patiëntenpas
- uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).
Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.
MijnJBZ
Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien?
Naar de dokter? 3 goede vragen!
Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.
Eerste Alzheimermedicijn Aducanumab
Op 7 juni 2021 hebben de geneesmiddelen autoriteiten in de USA (de FDA) aducanumab onder voorwaarden geaccepteerd als een behandeling voor de ziekte van Alzheimer. Op de website van Alzheimer Nederland leest u over twijfel binnen de wetenschappelijke gemeenschap en wat de registratie van aducanumab voor Alzheimer-patiënten in Nederland betekent.