Doorleefplan Dementie

Heeft u behoefte aan ondersteuning na de diagnose dementie? Het Jeroen Bosch Ziekenhuis ontwikkelde een uniek Doorleefplan samen met Van Neynsel en de organisatie Saar aan Huis. Het Doorleefplan plan geeft u tips en adviezen voor voeding, beweging, activiteiten en veiligheid. 

Hoe iemand zo lang mogelijk ‘zijn oude en nieuwe zelf' kan zijn, dat zou de insteek moeten zijn na de diagnose dementie. Terwijl de neiging van de omgeving is om te bemoederen. “En dat moet je dus eigenlijk niet doen”, vindt Paul Dautzenberg, geriater van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Mensen moeten vooral gewoon doorleven.” Om hen daarbij te ondersteunen, ontwikkelde Dautzenberg samen met Raymond van de Walle, specialist Ouderengeneeskunde van Van Neynsel en Lian Vos, van de organisatie Saar aan Huis een uniek Doorleefplan. 

Bekijk het Doorleefplan

Bestellen?

Het Doorleefplan bevat een overzicht met aandachtspunten voor de begeleiding. Interessant voor zorgverleners en mensen die met dementeerden te maken hebben. Via bol.com kunt u het Doorleefplan Dementie bestellen voor € 14,95 per stuk.

Heeft u tips of wilt u uw ervaringen delen? Stuur dan een mail naar Wilma Lankester: w.lankester@jbz.nl

Code GER-599
Laatste revisie: 20 mei 2021 - 16:18