Headerafbeelding
Revalidatieprogramma Tolbrug beter naar huis
Behandeling

Klinische revalidatie

‘Klinisch revalideren’ betekent dat u tijdelijk dag en nacht bij Tolbrug verblijft voor uw behandeling en begeleiding. U volgt een eigen therapieprogramma. Met goede begeleiding leren wij u (weer) zo zelfstandig mogelijk te functioneren.

Uw initiatief en motivatie om te trainen zijn daarbij onmisbaar. Ook uw naasten, zoals uw partner of gezinsleden, betrekken en begeleiden we in het omgaan met de beperkingen die u ervaart.

Hoe verloopt de behandeling?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw behandeling
Code REV-029a
Laatste revisie: 2 november 2022 - 11:46
Hoe verloopt de behandeling?

Klinische revalidatie

‘Klinisch revalideren’ betekent dat u tijdelijk dag en nacht bij Tolbrug verblijft voor uw behandeling en begeleiding. U volgt een eigen therapieprogramma. Met goede begeleiding leren wij u (weer) zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Uw initiatief en motivatie om te trainen zijn daarbij onmisbaar. Ook uw naasten, zoals uw partner of gezinsleden, betrekken en begeleiden we in het omgaan met de beperkingen die u ervaart.

Hoelang uw opname duurt hangt af van uw situatie. Deze wordt in overleg met u, uw arts en het behandelteam vastgesteld in de loop van het revalidatieproces.

Onze klinische revalidatieafdeling bestaat uit 28 bedden. Daarvan zijn er bedden voor revalidanten met neurologische aandoeningen en bedden voor revalidanten met houdings- en bewegingsproblemen.

Op de klinische revalidatieafdeling zijn 1 en 2 persoonskamers met aangepaste toilet- en doucheruimtes en een gezamenlijke woonkamer. Hier kunt u eten en zich ontspannen.

De klinische revalidatieafdeling van Tolbrug heeft eigen revalidatieartsen en een afdelingsarts. De revalidatiearts heeft de leiding over de revalidatiezorg. De afdelingsarts zorgt voor de basis medische zorg, zoals de lichamelijke toestand, medicijnen en uitslagen. Deze arts is van maandag tot en met vrijdag aanwezig in de kliniek.

In de kliniek werken verpleegkundigen en zorgassistenten. Iedere revalidant heeft 1 verpleegkundige als vaste contactpersoon; dit noemen we de Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige (EVV'er). Zij of hij onderhoudt contact met u en uw naasten en begeleidt u tijdens uw revalidatie.

In onze folder en op de pagina Behandelteam leest u wie er verder bij uw revalidatie betrokken zijn. We maken samen met u een revalidatieplan afgestemd op de doelen die u wilt bereiken. Dit bespreken we regelmatig met u.

Tijdens uw opname volgt u een persoonlijk behandelprogramma met therapie en andere activiteiten. Deze therapie vindt plaats op de klinische revalidatieafdeling en in de behandelruimtes van de polikliniek.

In overleg met uw revalidatiearts gaat u zo snel mogelijk in het weekend naar huis. Dit is een onderdeel van het revalidatieprogramma. Het streven is hierbij om zoveel als mogelijk terug te keren naar zelfstandig leven.

We bouwen het weekendverlof zo nodig langzaam met u op, van een paar uurtjes per zaterdag en/of zondag tot het hele weekend, van vrijdagavond tot zondagavond. Dit weekendverlof start als uw partner of naaste hierop ook voldoende is voorbereid, bijvoorbeeld door regelmatig mee te kijken met therapieën in de kliniek.

Voordat u op verlof kunt, bespreekt u met uw therapeuten of u thuis voorzieningen of hulpmiddelen nodig heeft, zoals een aangepast toilet. Wanneer dat zo is, vraagt u deze aan met hulp van Maatschappelijk Werk binnen ons centrum.