Als de zorg anders loopt dan verwacht

In het JBZ werken ongeveer 4.000 medewerkers en medisch specialisten continu aan kwaliteit en veiligheid met als doel het leveren van uitstekende zorg voor u.

Het werken aan kwaliteit en veilige zorg is een zaak van álle medewerkers van het JBZ. Dit doen wij om uw gezondheidswelzijn te verhogen en u vertrouwen te geven dat u in veilige handen bent. Toch kan het gebeuren dat onze zorg niet goed is of dat uw ervaring anders is dan wat u had verwacht. Wij willen u graag te woord staan, indien u wel en niet tevreden bent.

Als u wel tevreden bent

Bent u tevreden met de zorg die u krijgt of hebt gekregen? Fijn! We horen graag dat u tevreden bent, want van complimenten kunnen we leren. Zo weten we dat we de goede richting op gaan om u de zorg te geven die bij u past. Gewoon, omdat u ertoe doet. U kunt uw compliment doorgeven op de pagina 'Geef een compliment'.

Als u niet tevreden bent

Als u niet tevreden bent of als uw ervaring anders is dan wat u had verwacht, probeer dit eerst te bespreken met de zorgverlener. In de praktijk blijkt dat een goed gesprek tussen u, of uw naaste, en een zorgverlener het beste werkt. Dit kan gaan over uw behandeling, de verzorging, de informatie die u heeft gekregen, hoe u te woord bent gestaan of andere voor u opvallende zaken. De betrokken medewerkers kunnen misschien direct een oplossing bieden of een misverstand recht zetten. Zij gaan hier over graag met u in gesprek. Als zij niet op de hoogte zijn van uw onvrede, kunnen zij ook niet samen met u naar een oplossing zoeken. Daarnaast geeft u de zorgverleners de mogelijkheid de zorg te verbeteren. Zo kan ook worden voorkomen dat anderen iets vergelijkbaar overkomt. Op die manier maken we samen merkbaar betere zorg.

    Heeft u een tip?

    Heeft u tips voor hoe wij de zorg binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen verbeteren? Dan horen wij dat graag. 

    Deel een tip
    Code ALG-004
    Laatste revisie: 10 augustus 2021 - 14:01