Headerafbeelding
De weg wijzen via de routewijzer boulevard
Afdeling

Seksuologie

Seksuologen behandelen vragen en problemen op het gebied van seksualiteit.

Dat kan bijvoorbeeld een gebrek aan seksuele behoefte zijn, opwindings- of erectieproblemen, problemen met orgasme of zaadlozing, vaginisme of pijn bij het vrijen. Soms hangt een vraag of klacht samen met een lichamelijke aandoening waarvoor iemand in het ziekenhuis onder behandeling is.

Lees meer

Bij een lichamelijke aandoening verandert er soms veel in iemands leven ook op het gebied van seksualiteit. Dit kan zowel voor de patiënt zelf als voor diens partner. U kunt bij de seksuoloog bijvoorbeeld terecht voor informatie over seksualiteit na een prostaatoperatie of na het verwijderen van de baarmoeder. Of u en uw partner willen graag eens praten over seksualiteit na een hartinfarct, herseninfarct of een andere lichamelijke aandoening.

De gemiddelde behandelduur bestaat uit vijf tot zeven sessies van een uur. Op dit moment worden deze behandelingen door de ziektekostenverzekeraar vergoed,  omdat ze in het kader van gynaecologische zorg gedeclareerd worden.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Naar het ziekenhuis in coronatijd

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Anneke Loevesijn
Drs. J. van Loevesijn
Seksuoloog NVVS
Bekijk ons team

Betrokken afdelingen

Code AFD-118
Laatste revisie: 18 juni 2021 - 13:08

Seksuologie