Headerafbeelding
afdelingen geriatrie vragenlijst invullen
Afdeling

Polikliniek Geriatrie

Het specialisme Geriatrie houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van kwetsbare oudere mensen, met meerdere aandoeningen tegelijkertijd.

Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, geestelijke (psychische) en sociale problemen. Daarbij kijken we niet naar 1 probleem, maar naar de gehele mens.

Wordt u of uw naaste opgenomen op de verpleegafdeling Geriatrie? Dan verwijzen we u naar de pagina Verpleegafdeling Geriatrie.

 

Lees meer

De arts die zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van oudere mensen met ingewikkelde ziekteproblemen, heet een klinisch geriater. De geriater werkt in een multidisciplinair team met andere zorgverleners. In de manier van benaderen van de patiënt houden de zorgverleners rekening met uw kwetsbaarheid en belastbaarheid. Tijdens de behandeling ligt de nadruk op uw herstel en het behoud van uw zelfredzaamheid.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Hoe verloopt een bezoek aan de polikliniek Geriatrie?

Als u een afspraak heeft bij de polikliniek Geriatrie doen we verschillende onderzoeken.

Doorleefplan Dementie

Heeft u behoefte aan ondersteuning na de diagnose dementie? Het Jeroen Bosch Ziekenhuis ontwikkelde een uniek Doorleefplan samen met Van Neynsel en de organisatie Saar aan Huis. 

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze locatie in 's-Hertogenbosch, Boxtel, Drunen of Rosmalen? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Patiënttevredenheid

Wij vinden het belangrijk te weten wat u vindt van onze zorg en dienstverlening op de polikliniek Geriatrie (en het Geheugencentrum). Daarom doen wij onderzoek naar de patiënttevredenheid. 

Lees meer

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Janet Bootsma
Drs. J.E.M. Bootsma
Klinisch geriater, Klinisch farmacoloog
Profielfoto van  Esther Cornegé
Drs. E. Cornegé-Blokland
Klinisch geriater
Foto van Paul Dautzenberg
Dr. P.L.J. Dautzenberg
Klinisch geriater
Bekijk ons team

Meer informatie

Code AFD-022
Laatste revisie: 11 december 2023 - 14:45

Polikliniek Geriatrie