profielfoto zorgverlener Roland Hermens
Dhr. drs.

R.A.E.C. (Roland) Hermens

Plastisch, reconstructief en handchirurg met verdieping in borstreconstructie en aangezichtchirurgie
BIG-nummer

Mijn opleiding heb ik in het Academisch Ziekenhuis in Groningen gedaan. Daarna heb ik bewust voor een groot opleidingsziekenhuis als het Jeroen Bosch Ziekenhuis gekozen. Ik had het gevoel dat ik hier mijn ambitie om de plastische chirurgie in de volle breedte uit te bouwen, kon realiseren. Gelukkig ben ik daar niet in teleurgesteld. De kwaliteit van de omringende vakgroepen is hoog, waardoor ook onze vakgroep op een hoog niveau kan functioneren. Door de uitstekende samenwerking met de revalidatieartsen hebben we een hand- en polscentrum kunnen opzetten. Doordat ook de chirurgen zich willen verdiepen in de nieuwe methodieken op het gebied van borstoperaties, kunnen wij in ons vak de modernste technieken toepassen in het uitvoeren van mammareconstructies.

 

Lees meer

De meeste patiënten met wie ik te maken heb, zijn gezond. Ik vind het prettig om ze te leren kennen en gezamenlijk een project te starten en weer af te sluiten. Een borstreconstructie kan soms wel anderhalf jaar in beslag nemen. Je begint met het creëren van een welving en werkt in een aantal stappen naar een complete borst. Weefsel uit de buik of de rug wordt gebruikt om de borst op te vullen en als dat geheeld is, wordt de tepel geconstrueerd. Om een goede plastisch chirurg te worden, moet men over een flinke dosis handvaardigheid en trefzekerheid beschikken.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is voor mij een ziekenhuis, waar ik omringd ben met gedreven, ambitieuze collega’s die allemaal op hun eigen manier de gezondheid van de mensen willen bevorderen.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Neuscorrecties, Borstreconstructies

Mijn opleiding

Plastische Chirurgie
Algemene Chirurgie
Geneeskunde
Laatste revisie: 13 augustus 2021 - 16:20