Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Verpleegafdeling Oncologie-Hematologie

De verpleegafdeling Oncologie-Hematologie is bedoeld voor patiënten die onder behandeling zijn bij een oncoloog of hematoloog en opgenomen moeten worden in het ziekenhuis.

Verpleegafdeling

U wordt bijvoorbeeld opgenomen op de verpleegafdeling Oncologie-Hematologie als u klachten heeft die onderzocht moeten worden of als u een bepaalde behandeling met chemotherapie krijgt.

Kanker is een ingrijpende ziekte. Alles waar u mee te maken krijgt voor, tijdens of na de behandeling hebben we voor u verzameld op onze pagina 'Kanker'.

Bekijk de pagina 'Kanker'

Over deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie op een rij

Betrokken afdelingen

Meer informatie

Code AFD-041
Laatste revisie: 1 mei 2023 - 15:07
Over deze verpleegafdeling

Verpleegafdeling Oncologie-Hematologie

Wie werken hier?

Op de verpleegafdeling Oncologie-Hematologie werken internisten (in opleiding), een team van verpleegkundigen die vervolgopleidingen en specialisaties hebben gevolgd in de Oncologie en Hematologie, zorgassistentes, huishoudelijk medewerkers en secretaresses. Ook werken hier stagiaires die in opleiding zijn voor verpleegkundige.

Artsenvisite

De zaalarts loopt elke dag visite. Dit is meestal een internist in opleiding. 2 keer per week loopt de oncoloog/hematoloog zelf de visite mee. Dit hoeft echter niet uw behandelend arts te zijn. Tijdens de visite van de arts loopt een verpleegkundige mee. Stel gerust uw vragen. We maken afspraken over uw verdere behandeling. Vraag dan ook gerust naar de gevolgen van de voorgestelde behandeling zoals pijn, ongemak en eventuele andere gevolgen.

Op bezoek

Wij vragen u met maximaal 2 personen tegelijk op bezoek te komen. Zo blijft het rustig voor de andere patiënten die op de afdeling liggen.

Hematologische Intensive Care

Op de verpleegafdeling C5 Zuid is ook een Hematologische Intensive Care (HIC). Hier worden patiënten opgenomen die zeer gevoelig zijn voor infecties, bijvoorbeeld omdat zij leukemie hebben en een behandeling krijgen met intensieve chemotherapie. Of mensen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan.

De HIC op de verpleegafdeling Oncologie-Hematologie heeft 8 isolatiekamers. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis voldoet aan alle eisen die de Gezondheidsraad stelt ten aanzien van een HIC. Zo heeft het ziekenhuis (minimaal) 4 internisten die daarnaast ook hematoloog of oncoloog zijn. Verder is de apotheek van het ziekenhuis gespecialiseerd in de bereiding van cytostatica en antibiotica. Er werken gespecialiseerde verpleegkundigen op de HIC en de afdeling beschikt over beschermde isolatieverpleging. Daarnaast is er de vaste en deskundige ondersteuning van een microbioloog, een neuroloog, diëtiste en gespecialiseerd fysiotherapeut.