Profielfoto zorgverlener Carolien Burghout
Mevr.

C. (Carolien) Burghout

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Binnen mijn werk als verpleegkundig specialist bied ik patiënten met een hematologische ziekte zowel medische en verpleegkundige zorg als ook psychosociale ondersteuning. Dit doe ik niet alleen, maar in een team met betrokken en enthousiaste collega’s. Als verpleegkundig specialist ben ik de (verbindende) schakel tussen de verschillende zorgverleners en u. Uw vragen, wensen en behoeften zijn uitgangspunt in de zorg die ik aan u wil geven. Hierbij kunnen gesprekken een andere inhoud hebben dan u gewend bent. Er wordt niet alleen naar de ziekte zelf gekeken, maar juist naar de persoon die deze ziekte heeft. U kunt dan vanuit oprechte aandacht vragen verwachten zoals  ‘Wat is voor u in deze situatie belangrijk?’, ‘Hoe kijkt u naar de toekomst?’ en ‘Hoe kunnen wij u en uw partner ondersteunen?´. Zorg is maatwerk en dat probeer ik zoveel mogelijk na te streven.

De verpleegkundig specialist hematologie is, naast de arts, nauw betrokken in de periode van behandeling. Maar de verpleegkundig specialist is ook betrokken bij uw nazorg. Heeft u nog klachten na uw behandeling? Is het nodig om fysiek te trainen om de vermoeidheid te verminderen? Of wilt u ervaringen delen met lotgenoten? Ook dan kunt u bij mij terecht.

Op de pagina ‘Spreekuur verpleegkundig specialist Hematologie’ kunt u meer lezen over onze  bereikbaarheid.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Hematologie

Mijn opleiding

2012
Master Advanced Nursing Practice, aan de Hogeschool Utrecht
2010
Module Farmacotherapie (MANP) aan de Hoge school Utrecht
2006
Voortgezet Onderwijs Verpleegkundig Specialist aan de Hogeschool Utrecht
2002
Hematologieopleiding in het Erasmus MC te Rotterdam
2001
Oncologieopleiding (LOOK) in het Erasmus MC te Rotterdam
1999
Inservice A-opleiding binnen het toenmalig Bosch Medisch Centrum te 's-Hertogenbosch

Bijzonderheden

Lid van de Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden (V&VN)
Lind van de landelijke Tumorwerkgroep (TWG) Hematologie van V&VN
Laatste revisie: 17 augustus 2021 - 10:25