Headerafbeelding
afdelingen geriatrie vragenlijst invullen
Afdeling

Geriatrie

Het specialisme Geriatrie houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van kwetsbare oudere mensen, met meerdere aandoeningen tegelijkertijd.

Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen. Daarbij kijken we niet naar één probleem, maar naar de gehele mens.

Lees meer

De arts die zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van oudere mensen met ingewikkelde ziekteproblemen, heet een klinisch geriater. De geriater werkt in een multidisciplinair team met andere zorgverleners. In de manier van benaderen van de patiënt houden de zorgverleners rekening met uw kwetsbaarheid en belastbaarheid. De nadruk ligt op het herstel en behouden van de zelfredzaamheid van de oudere patiënt.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Naar het ziekenhuis in coronatijd

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Hoe verloopt een bezoek aan de polikliniek Geriatrie?

Als u een afspraak heeft bij de polikliniek Geriatrie doen we verschillende onderzoeken.

Doorleefplan Dementie

Heeft u behoefte aan ondersteuning na de diagnose dementie? Het Jeroen Bosch Ziekenhuis ontwikkelde een uniek Doorleefplan samen met Van Neynsel en de organisatie Saar aan Huis. 

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Janet Bootsma
Drs. J.E.M. Bootsma
Klinisch geriater, Klinisch farmacoloog
Profielfoto van  Esther Cornegé
Drs. E. Cornegé-Blokland
Klinisch geriater
profielfoto zorgvelener Paul Dautzenberg
Dr. P.L.J. Dautzenberg
Klinisch geriater
Bekijk ons team

Meer informatie

Code AFD-022
Laatste revisie: 2 augustus 2021 - 14:10

Geriatrie