
Bloedafname
Bij de afdeling Bloedafname kunt u terecht voor bloedprikken en materiaalafgifte.
Translate instructions
For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Praktische tips
Wat neemt u mee?
Komt u voor bloedprikken? Neem dan mee een geldig legitimatiebewijs, het aanvraagformulier of barcode die u heeft ontvangen en soms ook uw JBZ-patiëntenpas.
Komt u voor röntgenfoto's of een echografie? Neem dan mee een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas, uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).
Avondspreekuur bloedprikken
Wist u dat u ook op dinsdagavond bloed kan prikken in het JBZ?
- Dinsdag tot 20.00 uur
- Hoofdlocatie 's-Hertogenbosch
Maak wel eerst een afspraak via www.jbz.nl/prikafspraak.
Prikposten Trombosedienst
Als patiënt bij de Trombosedienst kunt u ook terecht bij de afdeling Bloedafname in 's-Hertogenbosch. U kunt ook terecht bij onze locaties in Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel Gamerschestraat of diverse prikposten bij u in de buurt.
Bloedafname bij kinderen?
Moet er bij uw kind bloed worden afgenomen? U kunt dan het beste met uw kind naar de hoofdlocatie van het JBZ in 's-Hertogenbosch komen. Hier hebben we een speciale kamer die kindvriendelijk is ingericht. Wij vragen u met uw kind voor bloedafname niet naar onze prikposten te komen.
Wanneer krijgt u de uitslag?
Uw (huis)arts of verloskundige bespreekt de uitslag van het onderzoek met u. Zij spreken met u af wanneer u hierover contact zult hebben.
Wat kost bloedonderzoek?
De kosten van bloedonderzoek tellen mee voor uw eigen risico. Informeer bij uw zorgverzekeraar hoeveel u betaalt voor een bepaald onderzoek. Goed om te weten: wij controleren of onderzoeken niet dubbel worden gedaan, bijvoorbeeld als uw huisarts en uw behandelend specialist hetzelfde onderzoek aanvragen. Op die manier zorgen we ervoor dat u geen onnodige kosten maakt.