
Bloedafname
Bij de afdeling Bloedafname kunt u terecht voor bloedprikken en materiaalafgifte.
Let op: In verband met de feestdagen is het op 23 en 30 december mogelijk de NIPT afspraak te maken tot 12.00 uur. Op 24 en 31 december is het niet mogelijk de NIPT afname te verrichten.
Lees meer
Wat gebeurt er met uw bloed?
Het bloed dat wordt afgenomen, gaat naar het Laboratorium Klinische Chemie en Hematologie. Dit laboratorium verricht klinisch chemisch en hematologisch onderzoek in bloed en andere menselijke lichaamsvochten.
Praktische tips
Wat neemt u mee?
Komt u voor bloedprikken? Neem dan mee een geldig legitimatiebewijs, het aanvraagformulier en soms ook uw JBZ-patiëntenpas.
Komt u voor röntgenfoto's of een echografie? Neem dan mee een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas, uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).
Prikposten Trombosedienst
Als patiënt bij de Trombosedienst kunt u ook terecht bij de afdeling Bloedafname in 's-Hertogenbosch. U kunt ook terecht bij onze locaties in Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel Gamerschestraat of diverse prikposten bij u in de buurt.
Bloedprikken bij kinderen?
Moet uw kind bloed laten prikken? U kunt dan het beste met uw kind naar de hoofdlocatie van het JBZ in 's-Hertogenbosch komen. Hier hebben we een speciale prikkamer die kindvriendelijk is ingericht. Wij vragen u met uw kind voor bloedprikken niet naar onze prikposten te komen.
Wanneer krijgt u de uitslag?
Uw (huis)arts of verloskundige bespreekt de uitslag van het bloedonderzoek met u. Zij spreken met u af wanneer u hierover contact zult hebben. U kunt de uitslag ook bekijken in MijnJBZ.
Wat kost bloedonderzoek?
De kosten van bloedonderzoek tellen mee voor uw eigen risico. Informeer bij uw zorgverzekeraar hoeveel u betaalt voor een bepaald onderzoek. Goed om te weten: wij controleren of onderzoeken niet dubbel worden gedaan, bijvoorbeeld als uw huisarts en uw behandelend specialist hetzelfde onderzoek aanvragen. Op die manier zorgen we ervoor dat u geen onnodige kosten maakt.