Headerafbeelding
Bloedprikken bij kind op de afdeling bloedafname
Onderzoek

Bloedprikken bij kinderen

Bloedprikken gebeurt meestal in de arm of uit de vinger of soms op de hand.

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid bloed die nodig is voor het onderzoek. Het is belangrijk uw kind te vertellen wat er gaat gebeuren. In de folder 'Bloedprikken bij kinderen' leest u meer over dit onderzoek. 

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een eigen kinderwebsite: www.halloziekenhuis.nl. Hier kan uw kind alvast kennismaken met het ziekenhuis. Uw kind kan er onder andere een filmpje van een rap(liedje) over bloedprikken bekijken.

Voor bloedprikken bij kinderen kunt u het beste naar de hoofdlocatie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch komen. Hier hebben we een speciale prikkamer die kindvriendelijk is ingericht. 

U kunt met uw kind ook terecht op de locaties van het JBZ in BoxtelDrunenRosmalen en Zaltbommel Gamerschestraat. Hier zijn echter maar één of twee medewerkers aanwezig. Er zijn geen faciliteiten gericht op (jonge) kinderen. Het kan zijn dat u alsnog doorverwezen wordt naar de hoofdlocatie wanneer de medewerker vindt dat er meer aandacht nodig is bij de bloedafname dan de medewerker kan geven. Wij vragen u hier rekening mee te houden.

Betrokken afdelingen

Code KIN-732
Laatste revisie: 11 oktober 2019 - 14:48

Bloedprikken bij kinderen