Headerafbeelding
Bloedprikken bij volwassenen bij de Bloedafname
Afdeling

Trombosedienst

De Trombosedienst verzorgt de behandeling van mensen die bloedstollingsremmende medicijnen gebruiken.

Coronavaccinatie

U krijgt de komende weken of maanden een uitnodiging voor Corona-vaccinatie. De vaccinatie wordt door de huisarts of de GGD gezet. Dit is een injectie in de spier. Samen met u gaat de trombosedienst ervoor zorgen dat dit veilig kan.

Krijgt u een uitnodiging voor het Corona-vaccin en is de datum voor toediening gepland

Geef direct door aan de trombosedienst:

  • de vaccinatiedatum
  • de naam van het vaccin

Dit kan:

Geef dit ook door voor de tweede vaccinatie.

Indien u belt naar de GGD voor een vaccinatie afspraak zal de medewerker vragen naar de laatste INR waarde. Deze staat vermeld op uw doseerkalender van de trombosedienst. Indien uw laatste INR lager dan 3.5 is , kan de vaccinatie op korte termijn gezet worden. Geef de datum direct door aan de trombosedienst zoals boven aangegeven.

Eventueel moet 2 tot 7 dagen voor de vaccinatie uw INR waarde gecontroleerd worden. De trombosedienst zorgt voor een INR < 3.5. U ontvangt daarna van de trombosedienst een nieuwe kalender waarop vermeld staat dat de vaccinatie gezet kan worden.

Voorbeeld:

voorbeeld formulier

  • Door de injectie kan een bloeduitstorting optreden op de prikplek in de arm. Maar, niet vaccineren is in deze rare tijd een groter risico dan het risico op een bloeduitstorting. Om de kans op een bloeduitstorting te verkleinen, dient u na de vaccinatie de prikplek 2 minuten stevig af te (laten) drukken, niet wrijven.
  • 1 á 2 weken na vaccinatie krijgt u een afspraak voor een nieuwe INR-controle. Neem bij deze controle uw vaccinatiebewijs mee. Wilt u tijdens deze controle aangeven of u bijwerkingen van de vaccinatie heeft gehad?

 

 

 

De Trombosedienst heet officieel de Stichting Trombosedienst ’s-Hertogenbosch en Omstreken. Het is een zelfstandige stichting binnen het JBZ. U kunt bij de Trombosedienst terecht voor bloedafname, voorlichting, bepaling van de stollingswaarde en het opstellingen van doseerschema’s.

Alléén op afspraak

Bloedprikken en materialen inleveren voor onderzoek kan alléén op afspraak. U maakt eenvoudig zelf online een afspraak.

Ga naar www.jbz.nl/prikafspraak en maak een afspraak

Hulp nodig? Bel dan (073) 553 36 99 (op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur). U kiest in het menu voor keuze 1.

Trombosedienst in Coronatijd

Vanwege het Coronavirus zijn een aantal prikposten gesloten of veranderd van locatie. Bent u bij de Trombosedienst voor de begeleiding van uw antistollingsmedicatie, dan is het belangrijk dat de INR tijdig wordt bepaald. Kijk daarom goed op welke prikpost u terecht kunt! Op de pagina 'Bloedprikken in Coronatijd'  leest u alle belangrijke informatie over uw bezoek aan onze priklocaties.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Prikposten Trombosedienst

Als patiënt bij de Trombosedienst kunt u ook terecht bij de afdeling Bloedafname in 's-Hertogenbosch. U kunt ook terecht bij onze locaties in Boxtel, DrunenRosmalen en Zaltbommel Gamerschestraat of diverse prikposten bij u in de buurt.

Zelfmanagement

Door zelfmanagement raakt u nauwer betrokken bij uw eigen behandeling. Zelfmanagement zorgt ervoor dat u meer regie krijgt over uw behandeling bij de Trombosedienst, maar ook over uw eigen tijd. Meer informatie? Zie de pagina Zelfmanagement.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Inzage digitaal dossier

Wilt u inzage in uw doseergegevens van de antistollingstabletten? Vraag dan uw inlog voor het digitaal dossier aan. Aanvragen digitaal dossier Trombosedient

Meer informatie

Code AFD-124
Laatste revisie: 3 februari 2021 - 11:03

Trombosedienst